crni džek i kumpić

Pogledajte novi mural posvećen kultnim "Smogovcima" uz koje su odrasle mnoge generacije, autoricu je inspirirao legendarni dvojac

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kultna serija "Smogovci" nastala je prema istoimenoj knjizi Hrvoja Hitreca koja je jedno najboljih djela hrvatske dječje književnosti.

Kultni "Smogovci" su dobili novi mural u našoj metropoli na križanju Bužanove i Kušlanove ulice. 

Pogledaj i ovo Tena Nemet Brankov - 9 Valentina iz Kumova Naša nagrađivana glumica postala je dijelom domaće hit-serije, a karijeru je započela poljupcem s poznatom kolegicom

Autorica Mija Matijević je pronašla inspiraciju u Crnom Džeku, kojeg je utjelovio pokojni Slavko Brankov, i njegovom odanom Kumpiću, kojeg je odigrao Božidar Košćak (72). 

Prikazala je legendarni dvojac tijekom jednog od njihovih mnogih noćnih pohoda koje su iskoristili za krađu.

Crni Džek i Kumpić se nalaze na zidu u Zagrebu pokraj već postojećeg murala "Smogovaca" u kaubojskom izdanju, a pored njih je ispisan kultni tekst: "Oni su mali, ali su veliki, odnosno, hoću reći, nisu više mali, ali su dosta veliki da ne budu mali". 

Inače, knjiga Hrvoja Hitreca prema kojoj je nastala legendarna serija, ubraja se u među najbolja djela hrvatske dječje književnosti. Serija se emitirala od 1982., a mnoge generacije su odrasle uz zabavne, neobične junake i bili su neizostavni dio njihovog djetinjstva. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene