VELIKA HUMANITARKA

Druga strana holivudske ljepotice: "Voljela je viski i cigarete, imala je poseban smisao za humor i bila je neustrašiva"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Izašla je nova biografija Audrey Hepburn pod nazivom "Warrior" koja glumicu prikazuje u sasvim drugačijem svjetlu.

Glumica Audrey Hepburn danas slovi za jednu od najvećih glumica 20. stoljeća kao i za modnu ikonu čiji besprijekoran stil i dalje inspirira dizajnere. Slatkica velikih, izražajnih očiju, tamne kose i tanašne figure ušla je u povijest američke kinematografije kao oličenje elegancije i velika glumica beskrajnog šarma.

Pogledaj i ovo Lady Gaga (Foto: Getty Images) Jedinstvena prilika Lady Gaga blistala s nakitom starim 141 godinu, nosila ga i nikad prežaljena holivudska diva, cijena "prava sitnica"

No, u novoj biografiji Roberta Matzena prikazana je druga strana glumičinog života - njezina humanitarna angažiranost. U knjizi se nalaze mnoge priče Audreyinih bliskih suradnika dok je bila UNICEF-ova ambasadorica.

"UNICEF je mislio da će s mojom majkom dobiti samo lijepu princezu za pokazivanje, ono što su stvarno dobili bila je neustrašiva ratnica", rekao je jedan od sinova Hepburn, Luca Dotti, uoči izlaska biografije.

"Htio sam svijetu pokazati pravu stranu Audrey, njezin smisao za humor, njezine poroke, voljela je viski i cigarete. Bila je zabavna, nije bila samo lijepo lice", opisao je pisac knjige Robert Matzen.

U knjizi su također opisani njezini mnogi pohodi na ratišta u Sudanu gdje se izborila protiv vladine volje i upozorenja na opasnot kako bi posjetila nesretnu djecu i pomogla. Hepburn je svoju ulogu UNICEF-ove ambasadorice shvaćala vrlo ozbiljno.

Slatka Audrey proslavila se filmovima "Doručak kod Tiffanyja" i "Praznik u Rimu", romantičnim komedijima s mnogo šarma, a iza maske uglađene holivudske zvijezde cijelo se vrijeme krila žena neobičnog talenta i životne priče.

Kao veleposlanica dobre volje za UNICEF putovala je svijetom i širila svijest o potrebama siromašne djece u Africi i južnoj Aziji, a za humanitarni je rad 1992. godine dobila Medalju slobode američkog predsjednika.

Iste godina počela je osjećati jak bol u trbuhu te joj je ubrzo dijagnosticiran rak želuca. Operirana je, no kako je odbila primiti kemoterapiju, preminula je 20. siječnja 1993. godine u svojem rodnom gradu Tolochenazu.

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Franka Batelić - Čorluka - 5 Vedran Ćorluka i Franka Batelić (Foto: Instagram) Vedran Ćorluka (Foto: Instagram) Vedran Ćorluka, Franka Batelić (Foto: Instagram) +4 Vedran Ćorluka i Franka Batelić (Foto: Instagram) Celebrity Vedran Ćorluka snimljen u javnosti prvi put nakon mjesec dana, mnoge je iznenadio njegov novi imidž!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene