Izvršna producentica HBO-ova globalnoga hita Bernie Caulfield ispričala se obožavateljima zbog Starbucksove papirnate šalice koja je završila u kadru serije ''Igra prijestolja''.

Galerija


Popularna serija "Igra prijestolja" smještena je u izmišljen svijet, ali u najnovijoj epizodi na stolu se, uz uobičajene rekvizite, na dohvat Jona Snowa i Daenerys Targaryen, našla i prepoznatljiva Starbucksova papirnata šalica s plastičnim poklopcem, što je izazvalo pravu buru među obožavateljima.

Izvršna producentica HBO-ova globalnoga hita Bernie Caulfield ispričala se obožavateljima. "Ne mogu vjerovati", rekla je u intervjuu za VNCY radio iz New Yorka, "naši rekviziteri i scenografi koncentrirani su tisuću posto".

"Ispričavamo se! Westeros je prvo mjesto koje je imalo Starbucks", dodala je.

Komentirajući nezgodu, HBO je priopćio: "Latte se u epizodi našao pogreškom. Daenerys je naručila biljni čaj", a na Twitteru se oglasio i Starbucks. "Iskreno, iznenađeni smo što nije naručila Dragon Drink", napisali su misleći na napitak iz svoje ponude.

Društvene mreže odmah su zasute memovima i šalama o zalutaloj šalici, a na fotografijama dvoraca koji se pojavljuju u seriji našao se i Starbucksov logo.

Neki su gledatelji, međutim, pogrešku doživjeli vrlo ozbiljno. "Trebalo im je dvije godine da snime šest epizoda, a onda im ostane Starbucksova šalica na stolu", ljutito je komentirao jedan gledatelj.

"Igra prijestolja", adaptacija serije romana Georgea R.R. Martina "Pjesme leda i vatre", dijelom je snimana i u Hrvatskoj, a osma i završna sezona serije srušila je sve rekorde HBO-a. U SAD-u je prvu epizodu 14. travnja gledalo 38 milijuna ljudi.

Zadnja epizoda serije na programu je 19. svibnja.

(Hina)