Bili su joj opsesija

Svoju strast nikad nije tajila, ali danas je prolazi jeza kad se sjeti tko je živio s njom i s njezinom obitelji

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Tippi Hedren majka je Melanie Griffith, a proslavila se ulogom u filmu "Ptice". Sa svojim bivšim suprugom radila je na filmu "Urlikanje", koji danas slovi kao najopasniji film ikada snimljen.

Egzotične životinje kao kućni ljubimci nisu nikakva novost, no u centar pažnje dovela ih je dokumentarna serija o vlasniku zoološkog vrta Joeu Exoticu. Ipak, dosta prije Exotica prava holivudska "kraljica lavova" bila je Tippi Hedren, glumica najpoznatija po ulozi u Hitchcockovu filmu "Ptice".

Danas 90-godišnja dama inače je majka popularne Melanie Griffith, a nikada nije tajila svoju strast prema velikim mačkama. Priznaje kako joj odluke tijekom života nisu bile najsjajnije, a jedna od njih je i trenutak kada je odlučila u svom domu na Beverly Hillsu udomiti lava po imenu Neil, koji je težio "samo" 181 kilogram. Glumicu danas prolazi jeza kada se sjeti da je lav živio s njom i njezinom obitelji.

S velikim mačkama sprijateljila se najviše 1983. godine dok je snimala film "Urlikanje", danas poznat i kao najopasniji film ikada snimljen.

"U filmu je bilo 150 lavova, tigrova, jaguara, leoparda, pantera i ostalih velikih mačaka. Na kraju filma napisano je da nijedna životinja nije ozlijeđena tijekom snimanja. No 70 članova tima bilo je ozlijeđeno", napisala je Hedren u svojim memoarima. S nekoliko godina odmaka istaknula je kako ne zna što je svima bilo na pameti da riskiraju tolike živote ljudi za snimanje filma.

Tippin bivši suprug Noel Marshall režirao je film, u njemu je i glumio, a ideja za sve došla je od njih dvoje. Na ideju je došla dok je nekoliko godina ranije snimala u Zimbabveu, gdje se prvi put susrela s lavovima. Posebno se zbližila s mladunčem lava, zbog kojeg je na kraju postala opsjednuta velikim mačkama.

"Zaključila sam kako divlje mačke nisu ništa drugo nego lijepi grabežljivci koje ne možemo shvatiti. Što sam više učila o njima, više sam ih zavoljela", napisala je glumica u memoarima.

Veterinar i trener životinja iz Los Angelesa Ron Oxley ohrabrio je Tippi i Neila da jedno vrijeme žive s lavovima kako bi bolje shvatili njihovu narav prije snimanja filma "Urlikanje". Njezina kći Melanie čak je i spavala s lavom u krevetu, a njihovi gosti često su bili prestravljeni što imaju lava kod kuće te su izbjegavali dolaziti na večere.

"Trebalo mi je nekoliko godina da shvatim koliko smo bili glupi i neoprezni jer je toliko toga moglo poći po zlu", priznala je Tippi. Brojni članovi tima na snimanju odlazili su sa seta zbog straha za vlastiti život jer su se nalazili u situacijama u kojima su vjerovali da će poginuti.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Igor i Severina Kojić Celebrity Rijetko tko će imati slatke snove pored ovakve fotke, Severina poželjela laku noć seksi objavom

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene