Uz filmove i seriju "Pipi Duga Čarapa" odrastale su brojne generacije diljem svijeta, a mnogi se i danas rado sjete tog nestašnog društva.

Galerija Inger Nilsson Inger Nilsson Inger Nilsson +8 Inger Nilsson i Nena

Prošlo je više od 50 godina otkako je svijet i na malim ekranima osvojila djevojčica pjegastog lica i narančaste kose u pletenicama, koja se nije odvajala od svog majmunčića i konja s kojima je proživjela brojne avanture.

Naravno, riječ je o filmovima i serijalu "Pipi Duga Čarapa" koju je bila utjelovila švedska glumica i pjevačica Inger Nilsson koja danas ima 61 godinu, a svijet glume je odavno napustila. Danas se bavi administrativnim poslom, radi kao tajnica u Stockholmu, a nakon uloge koja joj je donijela svjetsku slavu prihvatila je tek nekoliko manjih uloga.

Među posljednjima koje je snimila je ona u njemačkoj seriji "Der Kommissar und das Meer" 2007. godine, a pojavila se u filmovima "Gripsholm", "Black Circle" i "The Here After".

Iako je od snimanja Pipi Duge Čarape prošla 51 godina, Ingrid i dalje ima svoj prepoznatljiv osmijeh i pjegicama posuto lice koje starije generacije jako dobro pamte i lako ih prepoznaju.

Osim Ingrid u pričama o nestašnoj djevojčici glumio je i Pär Sundberg i to Pipina susjeda Tommyja. I njega je ta uloga lansirala među zvijezde, iako ju je dobio posve slučajno.

"Plesao sam balet, volio sam biti na pozornici, pohađao baletnu školu i moja mama je pjevala operu. Tada su došli agenti pogledati moju grupu jer su tražili dječaka koji će glumiti Tommyja u filmu, i onda je moja mama rekla meni da je to upravo za mene i da bih mogao dobiti ulogu", rekao je Pär prije godinu dana u intervjuu za IN Magazin.

Tom je prilikom otkrio i da su tada kao filmska ekipa proputovali cijelu Europu te da su posjetili i Hrvatsku za koju ga vežu posebna sjećanja.

"Kada smo snimali film "Pipi na južnim morima", to je bilo predivno iskustvo, tada smo bili i u Dubrovniku. Predivni ljudi i predivna klima, snimali smo scene za film. U pauzama za ručak jeli smo "ševapčići", ali i kako se kaže "pljeskalica". I sad svaki put kada jedem ta jela sjetim se tih divnih uspomena", otkrio nam je Pär koji se povukao iz svijeta kinematografije.

U ulozi Pipine susjede Annike gledali smo Mariju Persson koja nije nastavila glumačku karijeru, danas ima 61 godinu i također živi u Stockholmu.

Severina pozirala s mamom i čestitala joj rođendan: "I neka više nikada ne spomenemo ime izvjesnog gospodina Richtera" Severina s majkom Anom Severina Severina +17 Severina

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju