"Američka pita" i dan danas je jedan od najpopularnijih tinejdžerskih filmova.

Galerija


Kultni film "Američka pita" jedan od najpoznatijih tinejdžerskih filmova svih vremena, ove godine obilježava dvadeset godina od prikazivanja prvog nastavka.

Vezani članci Judy (Foto: IMDB) Dirljiva priča o posljednjim danima posrnule Judy Garland film je koji se ne propušta Ad Astra (Foto: IMDB) Svemirska odiseja Brada Pitta koja ruši stereotipe o SF-ovima nije za svakoga, ali je odlična

Film obiluje scenama seksa, razgolićenim likovima i komičnim situacijama što je očito bila dobitna kombinacij. Tako je osvojio nagrade Blckbuster Entertainment, Casting Society of America, Csapnivalo, Golden Screen, Young Hollywood, a nominirana je bila za nagrade People Choice, MTV Movie, Chicago Film Critics Association i American Comedy.

Podsjećamo glavnu ulogu u filmu odigrao je Jason Biggs kao maturant koji je opsjednut seksom, baš kao i njegovi prijatelji. Uz Jasona Bigsa u filmu su se pojavili i Chris Klein, Natasha Lyonne, Tara Reid, Mena Suvari, Sean William Scott, Thomas Ian Nicholas i drugi.

Njegovoj popularnosti svjedoči činjenica da je snimljeno čak osam filmova, koji su i nakon dvadeset godina rado gledani.