Nova prilika!

Tomislav i Tihomir vraćaju se u kuhinju MasterChefa: "Jedva čekam proslaviti natrag povratak u vilu''

Četrdeset i prva emisija showa MasterChef - 1 Četrdeset i prva emisija showa MasterChef - 1 Nova TV 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Četrdeset i prva emisija showa MasterChef - 4 Četrdeset i prva emisija showa MasterChef - 3 Četrdeset i prva emisija showa MasterChef - 2 Četrdeset i prva emisija showa MasterChef - 1 Četrdeset i prva emisija showa MasterChef - 6 Četrdeset i prva emisija showa MasterChef - 5 Četrdeset i prva emisija showa MasterChef - 4 Četrdeset i prva emisija showa MasterChef - 3 Četrdeset i prva emisija showa MasterChef - 2 +0 Četrdeset i prva emisija showa MasterChef - 1 Galerija

Tomislav Marković i Tihomir Bježančević vraćaju se u show "MasterChef" nakon što su svojim znanjem i vještinama ponovno osvojili istančan ukus žirija sa svojim vrhunski pripremljenim jelima.

Povratak starih kandidata bilo je pravo iznenađenje za top sedma kandidati koji su očekivali da će kuhati jela iz izazova ''kutija iznenađenja'' i ''test kreativnosti''. No, umjesto kuhanja oni su sve ovoga puta pratili s galerije.

Pogledaj i ovo Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović objasnili su i svoju odluku Promjene u žiriju MasterChefa, evo tko napušta show: "Novoj postavi želimo super sezonu, vrijeme je za nove izazove…''

''Objeručke ću prihvatiti ovu priliku da se vratim i gristi do kraja'', izjavio je prije kuhanja Tomislav.

''Mislim da sam se vratio puno jači, punih baterija, emotivno sam stabilniji i mislim da bih danas mogao napraviti dobar posao'', kazao je Tihomir.

''Kuhajte tako da imate osjećaj da uvijek kasnite jer ćete tako pomicati svoje granice'', savjetovao im je Melkior.

Žiri nije bio u kuhinji dok su oni kuhali kako ne bi znali tko je skuhao koje jelo, a kandidati su jelo ostavljali pod rednim brojem od jedan do osam. Žiri – Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović jela su ocijenili ocjenama od 1 do 10.

''Mislim da svi zaslužuju svoju šansu'', kaže Igor Ivanović pohvalivši to što žiri ne zna koji je čiji tanjur.

''Sviđa mi se što su nam sve namirnice poznate'', rekla je Maja Mandić koja se odlučila za riblje jelo, kao i većina drugih kandidata.

Samo su se Tomislav i Marija Gregurić odlučili za pripremu mesnog jela. Zvijezdana Posavec koja se sve pratila s galerije, primijetila je kako se po snalaženju u "MasterChef" kuhinji vidi tko je ispao među prvima, jer se upravo njima bilo teže prisjetiti gdje se nalazi koji kuharski pribor.

''Iznenadili su me kandidati s galerije. Dobila sam dojam da im je stalo da prođem i pomagali su mi u svakom trenutku'', kazala je Karmen. Željka smatra kako nije pravedno da su priliku dobili kandidati koji nisu bili toliko izloženi stresu kuhanja i eliminacija kao oni koji su izborili top mjesta, ali zadnju riječ o prolasku imao je žiri.

''Neka su nas jela iznenadila, a neka su nas razočarala'', rekao je Melkior nakon kušanja svih osam kulinarskih kreacija. Najlošije rangirani tanjuru osvojio je 9 od mogućih 30 bodova i radilo se o tanjuru Marka Krznarića.

''Ljut sam i razočaran'', istaknuo je Marko. Žiriju se nije svidio presnažan okus češnjaka u njegovu jelu, te nedovoljno termički obrađena rajčica.

Jednak broj ocjena - 11, imali su tanjuri Maje i Igora.
''Malo sam tužna. Kad smo došli htjela sam biti bolja'', osvrnula se Maja na konačni rezultat svog jela. Stjepan je objasnio kako je žiri očekivao da se u 60 minuta napravi više od salse i ribe, što je na svom tanjuru poslužila Maja, dok su na Igorovom tanjuru primijetili nedovoljno začinjenu ribu, ali preslan pire od batata.

Vanja Agić dobio je 13 bodova. Vizualno je njegov tanjur bio dobar, ali riba je bila presušena – primijetio je Damir.
Marijin tanjur bio je na četvrtom mjestu, a ona je time bila zadovoljna. Žiri joj je rekao kako su okusi dobri, te da jelo funkcionira. No bolja od nje bila je Karmen koja je dobila 20 bodova.

''Sve je bilo ukusno i lijepo začinjeno'', komentirao je Stjepan. Jedina zamjerka na njezinom tanjuru je bila što korica od ribe nije bila hrskava.

Jednak broj bodova dobili su Tomislav i Tihomir - 23. Za Tihomirov tanjur žiri je kazao kako je jako lijepo prezentiran, okusi su definitivno dobri, jedino je čips mogao ispasti bolje. Najljepše meso u ovom zadatku imao je Tomislav, a prema procjeni žirija trebalo je samo poraditi na serviranju koje je bilo rustikalno.

''Svojim današnjih kuhanjem uspjeli ste ponovno ući u MasterChef kuhinju'', rekao im je Stjepan.

''Vratio sam je jači nego ikad'', presretan je bio Tihomir. ''Jedva čekam proslaviti natrag povratak u vilu'', rekao je Tomislav. Svojom pobjedom dobili su još jednu prednost koju će im žiri uskoro otkriti.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene