Serija "Černobil" popela se na prvo mjesto najbolje ocijenjenih serija svih vremena prema IMDb-u.

Galerija


Serija o kojoj posljednje vrijeme svi pričaju je "Černobil", HBO-ovo djelo čija se radnja vrti oko zastrašujuće i jedne od najvećih nuklearnih katastrofa u ljudskoj povijesti, koja se nakon prikazivanja prve sezone popela na prvo mjesto IMDb liste najbolje ocijenjenih serija svih vremena.

Vezani članci Santa Clarita Diet Što gledati nakon hit serije "Černobil": Donosimo nekoliko dobrih preporuka za vikend! Černobil (Foto: IMDB) Zastrašujući prikaz borbe za život i moć usred crnila radioaktivnog dima u seriji koja se ne propušta

Kako stvari za sada stoje takve kritike stavljaju "Černobil" ispred "Breaking Bada", "Planet Earth 2", "Band of Brothers", "Planet Earth", "Game of Thrones" i "The Wire" prema IMDb-ovom rangiranju TV emisija.

"Umjesto da upadne u šokantne preokrete, pisac Craig Mazin i redatelj Johan Renck stvaraju uznemirujuću nelagodu koja se proteže kroz sve epizode”, napisla je u svojem izvještaju poznata televizijska kritičarka Caroline Framke.

Za sve one, koji nisu upućeni, serija "Černobil" prikazuje događaj koji se zbio 26. travnja 1986. godine, odnosno veliku eksploziju nuklearne elektrane u Ukrajini nakon koje su se radioaktivne čestice raširile zrakom preko Bjelorusije, Rusije i Ukrajine sve do skandinavskih zemalja i zapadne Europe.

Serija je snimana u Ukrajini i Litvi, a u glavne uloge glume Jared Harris, Stellan Skarsgard i Emily Watson. Stvorena je iz pera producenta Craiga Mazina, koji je zaslužan i za "The Huntsman: Winter's War i redatelja Johana Rencka koji stoji iza serije "Breaking Bad".

Popularnosti serije svjedoči i porast od 40 posto u rezervacijama jedne turističke agencije do kojeg je došlo nakon početka emitiranja serije.

Jedna od najljepših žena na svijetu nije izdržala napise o aferi svog partnera, odlučila se za očekivan potez?