Nakon nekoliko burnih tjedana tijekom kojih je okončan dvadesetogodišnji skandal o utvrđivanju očinstva u kraljevskoj obitelji, belgijski kralj Filip u petak je upoznao svoju polusestru.

Galerija


Belgijski monarh se konačno, nakon pola stoljeća susreo sa svojom polusestrom, prenijeli su svjetski mediji.

Novoimenovana princeza Delphine de Saxe-Cobourg, donedavno poznata kao Delphine Boël, izvanbračna je kći bivšega belgijskog kralja Alberta. "Prvi smo se put sastali 9. listopada u dvorcu Laeken, službenoj rezidenciji kraljevske obitelji. Bio je to topao susret", rekli su novinarima kralj i princeza.

Prošli je mjesec belgijski sud presudio u korist princeze Delphine te ju je i službeno priznao kao kćer bivšega kralja Alberta II., premda je on to godinama nijekao.

Glasine o vezi između kralja Alberta i majke princeze Delphine, Sibylle de Selys Longchamps, kružile su godinama, no Albertova se djeca nikada dosad nisu upoznala.

"Ovaj dug i sadržajan razgovor omogućio nam da se bolje upoznamo. Razgovarali smo o svojim životima i o zajedničkim interesima", rekli su kralj Filip i princeza Delphine, dodajući da će se "nastaviti družiti na obiteljskim okupljanjima".

Princeza Delphine sedam je godina vodila sudsku bitku da bi je kralj priznao kao svoju kćer. Albert II. u siječnju je konačno pristao na DNK test koji je pokazao da je Boëlin biološki otac.

Znate li čija je ovo kći? Dokazala na impresivan način da jabuka ne pada daleko od stabla