Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Animirani film Walta Disneyja, nestao 20-ih godina, pronađen je u arhivima Britanskog instituta za film (BFI) koji je najavio da će se premijera 87 godina izgubljenog crtića održati 12. prosinca u Londonu.


Filmić 'Sleigh Belles' (Praporci saonica) nije bio prikazan od premijere 1928., a glavni junak tog crtića od šest minuta je prvi Disneyev crtani lik, zeko Oswald, rođen prije mnogo slavnijeg Mickeyja Mousea. Kopiju je pronašao stručnjak koji je na mrežnim stranicama proučavao kataloge nacionalne arhive BFI-a, ustanove s jednom od najvećih zbirki filmova na svijetu.

Napokon došli na svoje - fanovi se sele na drugi svijet

Vezani članci Ekipa filma Mulan Disney odgađa premijere Marvelovih filmova, jedan od filmova potpuno izostao s novoga popisa Meghan Markle Meghan Markle dobila prvu ulogu, ovo je malo tko očekivao, a dio javnosti je bijesan: "Začepite uši"

Kustos Robin Baker ističe da je pronađena kopija crtanog filma jedina postojeća, a restaurirana je uz pomoć Disneyevih studija. Andrew Millstein, predsjednik Disneyevih studija animacije, procjenjuje da bi se u svijetu moglo pronaći još izgubljenih Disneyevih filmova. (Hina)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook