Premijeri filma ''Kralj lavova'' nazočio je dio glumačke postave koja je sudjelovala u sinkronizaciji filma kao i niz osoba iz javnog života.

Galerija


igrana verzija čuvenog animiranog Disneyevog klasika, ''Kralj lavova'', u četvrtak je premijerno prikazana domaćoj publici u kinu Kaptol Boutique Cinema Zagreb.

Vezani članci Meghan Markle, princ Harry (Foto: Pixsell) Mali znak pažnje koji puno znači: Presladak trenutak koji je iznenadio čak i mamu Meghan Kralj lavova (Foto: IMDB) Prisjetili smo se šarma "Kralja lavova", legendarnog crtića koji je osvojio srca milijuna gledatelja

Premijeri filma nazočio je dio glumačke postave koja je sudjelovala u sinkronizaciji filma kao i niz osoba iz javnog života među kojima su bili Lana Klingor Mihić, Josipa Pavičić Berardini, Anja Šovagović Despot, Ines Preindl i brojni drugi. 

Režiju originalne verzije potpisuje američki glumac i redatelj Jon Favreau, a domaću Lea Anastazija Fleger. Dok u originalnoj verziji nastupaju Donald Glover, Beyoncé Knowles-Carter, James Earl Jones, Chiwetel Ejiofor, Seth Rogen, Billy Eichner, u domaćoj su čuvenim likovima glasove posudili: Adrian Pezdirc, Mateja Majerle, Milan Pleština, Frano Mašković, Marko Makovičić, Anja Šovagović Despot, a glavne pjevačke uloge pripale su Vanni i Dini Jelusiću.

Igrana verzija Kralja lavova uključuje sve pjesme iz izvornog filma, a Vanna je otpjevala hrvatsku verziju pjesme ''Circle of Life'', ''Život teče u krug''.

''Mi smo tu u funkciji da na hrvatskom otpjevamo pjesme koje znamo već 25 godina. Prijevod je izvrstan i jako pjevan, potpuno je u duhu priče o malom Simbi, bilo mi je super to odraditi. Pjesma je jako nisko intonirana za ženskog izvođača, ja inače pjevam visoke tonove, zato je ovo možda neka moja strana koju možda svi neće odmah prepoznati'', kaže Vanna o sudjelovanju u sinkronizaciji Kralja lavova.

''Pouka ovog crtića koji svakako spada među najuspješnije Disneyeve crtiće svih vremena specifična je jer se plasira kroz svijet životinja, što je klincima, ali i odraslima jako interesantno. Tu se vraćamo na hamletovsku teoriju, na dvoumljenje mladih osoba – da preuzmu odgovornost ili ne. Poanta priče je da treba prihvatiti i ono što je teško ako ti je tamo mjesto i ako nema tko drugi umjesto tebe. Djeca to nauče i instinktivno prihvate kroz svijet životinja, kroz tu sjajnu animaciju i niz nevjerojatno simpatičnih likova. Tako da je Kralj lavova nezamjenjiv crtić u odgoju djece, zaključuje Vanna.

Nakon punih 25 godina, igrana adaptacija ''Kralja lavova'' u domaća kina stiže u originalnoj i sinkroniziranoj verziji 18. srpnja.