'Lada Kamenski“ do sada je osvojila nekoliko nagrada za najbolji film, režiju i glumu, a u ponedjeljak je premijerno prikazana u zagrebu

Galerija Janko Popović Volarić (Foto: John Pavlish) Lana Puljić i Sonja Lamot (Foto: John Pavlish) Loredana Bahorić (Foto: John Pavlish) +0 Lujo Kunčević (Foto: John Pavlish)

Odlična atmosfera i brojni okupljeni predstavnici kulturnog i javnog života Hrvatske obilježili su u ponedjeljak premijeru filma o kojem se već duže vrijeme s nestrpljenjem govori. U Kinoteci su se tako zatekli i Jelena Perčin, Momčilo Otašević, Janko Popović Volarić, Tara Rosandić, Slavko Sobin, Tena Jeić Gajski i brojni drugi.

Vezani članci Momčilo Otašević, MIa Kovačić, i Janko Popović Volarić (Foto: Dnevnik.hr) S kim će biti i hoće li kuhati? Janko i Momčilo otkrili su nam planove za božićne blagdane Tara Rosandić i Janko Popović Volarić (Foto: Instagram) Zadnja epizoda "Čiste ljubavi": Pogledajte kako Janko i Tara izgledaju kao bračni par

Njihova očekivanja nisu iznevjerena – publika je ovacijama pozdravila ekipu filma koji su prisutnima zahvalili na podršci, a ostatku ekipe na predanom radu i entuzijazmu na filmskom setu.

''Od prvog dana snimanja znali smo da u rukama imamo nešto drugačije, posebice ako pogledamo radnju koja prati radnice Kamenskog i njihovu višegodišnju borbu za svoj posao, svoje dostojanstvo i profesiju u kojoj su provele cijeli radni vijek. Nastojali smo njihovu priču ispričati što realističnije i prikazati ih kao ono što jesu - simbol „malog čovjeka“ koji se nastoji snaći u novim okolnostima -nastanku države i pretvorbi i privatizaciji koji su stavili ključ u bravu nekad uspješnim poduzećima. Mislim da smo u tome i uspjeli, a dokaz tome su i priznanja struke“ – poručili su scenaristica i redateljica filma Sara Hribar i redatelj Marko Šantić.

''Lada Kamenski“ do sada je osvojila nekoliko nagrada za najbolji film, režiju i glumu. Premijeru je imala na 65. pulskom filmskom festivalu na kojemu je dobila nagradu Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana FEDEORA za najbolji hrvatski dugometražni film. Sara Hribar dobila je nagradu Breza za najboljeg debitanta, a za ulogu treće glumice Zlatnu arenu za najbolju glavnu žensku ulogu osvojila je Doris Šarić Kukuljica. Film je uvršten i u konkurenciju 42. Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu, u kategoriji debitantskih filmova.

Uloge u filmu tumače Frano Mašković, Nataša Dorčić, Ksenija Marinković, Doris Šarić-Kukuljica, Dijana Vidušin i Ana Maras Harmander. Producenti filma su Jure Pavlović i Bojan Kanjera.

„Lada Kamenski“ u kinima se počinje prikazivati 7. ožujka.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju