Árpád Schilling, renomirani mađarski redatelj, postavit će premijerno u Zagrebačkom kazalištu mladih, u subotu 15. prosinca 2018., u 20 sati, autorski projekt Pansion Eden. Schillingova režija u ZKM-u ujedno je njegova prva režija u Hrvatskoj.

Galerija Premijera će se održati 15. 12. (Foto: Marko Ercegović) Pansion Eden (Foto: Marko Ercegović) Nova ZKM-ova predstava (Foto: Marko Ercegović) +1 Pansion Eden premijerno u Zagrebu (Foto: Marko Ercegović)

S koautoricama Juli Jakab i Evom Zabezsinszkij, Schilling je došao u Zagreb s vrlo uznemirujućom pričom koji su ponijeli sa sobom od kuće, a koja je kad su bili u prvoj fazi osmišljavanja fabule ovoga komada u Mađarskoj upravo doživjela svoj sudski epilog.

Vezani članci Carstvo mraka (Foto: Facebook) Brutalna kazališna poslastica gorkog okusa na sceni ZKM-a: Siromaštvo koje vodi do propasti duše Predstava \"Proba orkestra\" u ZKM-u (Foto: ZKM) Zaigrani raspad metaforičnog orkestra koji svira u tonu ljudskih mana: Topli kaos društva u kojem je harmonija tek daleki ideal

Krijumčari ljudima otpočetka su znali da hladnjača nije prikladno vozilo za prijevoz živih bića i dogodila se tragedija. Osjećaju li se oni kojih se to tiče i u kojoj mjeri odgovornima? U predstavi koju postavlja u ZKM-u Schilling gradi priču o snovima, strahovima i željama jedne obitelji koja pokušava preživjeti usred rata i kapitalističkih pravila, kad moraju učiniti i neke ružne stvari, a onda ih pokušavaju sakriti.

U središtu je predstave Pansion Eden veliki obiteljski događaj – svadba – koja tradicionalno slavi ljubav, privrženost i život. Ali kad tajne počinju izlaziti na vidjelo, kad u obitelji moraju priznati što su učinili, isprepleću se laži, strahovi, želje, ali i zlouporaba moći, korupcija i religijska uvjerenja.

Glume: Hrvojka Begović, Katarina Bistrović Darvaš, Zoran Čubrilo, Dado Ćosić, Petar Leventić, Edvin Liverić, Filip Nola, Urša Raukar, Rakan Rushaidat, Doris Šarić Kukuljica, Mateo Videk, Tina Orlandini.

 

 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju