"Pansion Eden" ZKM-a

Redatelj koji je stao na žulj Orbanu zagrebačkoj publici donosi uznemirujuću priču o obiteljskom suočavanju s ratom

Premijera će se održati 15. 12. (Foto: Marko Ercegović) Premijera će se održati 15. 12. (Foto: Marko Ercegović) Marko Ercegovi? 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Premijera će se održati 15. 12. (Foto: Marko Ercegović) Pansion Eden (Foto: Marko Ercegović) Nova ZKM-ova predstava (Foto: Marko Ercegović) Pansion Eden premijerno u Zagrebu (Foto: Marko Ercegović) +0 U predstavi glume članovi ansambla ZKM-a (Foto: Marko Ercegović) Galerija

Árpád Schilling, renomirani mađarski redatelj, postavit će premijerno u Zagrebačkom kazalištu mladih, u subotu 15. prosinca 2018., u 20 sati, autorski projekt Pansion Eden. Schillingova režija u ZKM-u ujedno je njegova prva režija u Hrvatskoj.

S koautoricama Juli Jakab i Evom Zabezsinszkij, Schilling je došao u Zagreb s vrlo uznemirujućom pričom koji su ponijeli sa sobom od kuće, a koja je kad su bili u prvoj fazi osmišljavanja fabule ovoga komada u Mađarskoj upravo doživjela svoj sudski epilog.

Pogledaj i ovo Carstvo mraka (Foto: Facebook) Carstvo mraka Brutalna kazališna poslastica gorkog okusa na sceni ZKM-a: Siromaštvo koje vodi do propasti duše

Krijumčari ljudima otpočetka su znali da hladnjača nije prikladno vozilo za prijevoz živih bića i dogodila se tragedija. Osjećaju li se oni kojih se to tiče i u kojoj mjeri odgovornima? U predstavi koju postavlja u ZKM-u Schilling gradi priču o snovima, strahovima i željama jedne obitelji koja pokušava preživjeti usred rata i kapitalističkih pravila, kad moraju učiniti i neke ružne stvari, a onda ih pokušavaju sakriti.

U središtu je predstave Pansion Eden veliki obiteljski događaj – svadba – koja tradicionalno slavi ljubav, privrženost i život. Ali kad tajne počinju izlaziti na vidjelo, kad u obitelji moraju priznati što su učinili, isprepleću se laži, strahovi, želje, ali i zlouporaba moći, korupcija i religijska uvjerenja.

Glume: Hrvojka Begović, Katarina Bistrović Darvaš, Zoran Čubrilo, Dado Ćosić, Petar Leventić, Edvin Liverić, Filip Nola, Urša Raukar, Rakan Rushaidat, Doris Šarić Kukuljica, Mateo Videk, Tina Orlandini.

 

 

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene