Serija "Lupin" trenutačno je jedna od najgledanijih u svijetu i obara rekorde gledanosti.

Galerija


Serija "Lupin" ovih je dana jedna od najpopularnijih u svijetu i uspjela je oboriti rekorde hvaljenog "Bridgertona" i "Damina gambita", a takvom uspjehu te francuske serije malo tko se nadao.

Vezani članci Carey Mulligan i Ralph Fiennes Naljutili gledatelje izborom glumice u novom filmskom hitu, društvene mreže gore od komentara jer nikome nije jasno Kolinda Grabar Kitarović na setu serije Dar Mar Kolinda Grabar-Kitarović u ulozi kakvu još niste vidjeli. Bivša predsjednica u hit-seriji "Dar Mar" glumi samu sebe, otkrila nam je što joj je bilo najteže

Njezina priča temeljena je na liku Arsenea Lupina, a glavna uloga pripala je Francuzu Omaru Syju. On glumi Assanea Diopa, koji preuzima Lupinovu ličnost. Riječ je o klasičnoj priči o lopovu koji je ujedno i jedan od najvećih svjetskih prevaranata. Neki seriju uspoređuju s "Money Heistom" i "Sherlockom Holmesom", a jedan od njezinih redatelja je Louis Leterrier, koji je napravio film "Majstori iluzija".

Diop je u seriji nadahnut Lupinovim trikovima i zanatom, koje odluči iskoristiti u kombinaciji sa svojom osobnošću da osveti oca koji je optužen za zločin koji nije počinio.

No tko je zapravo bio Arsene Lupin? Njega je još davne 1905. godine stvorio francuski autor Maurice Leblanc, a izvorno se zvao Lopin, što je kasnije promijenjeno jer se tako zvao i jedan francuski političar koji se zbog toga, naravno, žalio.

O njemu je izdano nekoliko kratkih priča u časopisu "Je sais tout", a prva od njih nosila je naziv "Uhićenje Arsenea Lupina", ali lik se nastavio razvijati kroz čak 17 romana i 39 kratkih priča istog autora. Novele su kasnije spojene u knjige, a danas ih brojimo ukupno 24.

Lupin je tijekom povijesti poslužio kao inspiracija drugim autorima koji su ga oživjeli na sceni, kazališnim daskama, na ekranima, pa čak i u stripovima. Postao je poznat po tome što je uvijek uspio poraziti neprijatelje koji su prikazani kao veći negativci od njega samoga, a samim time mu je dana i titula svojevrsnog heroja.

Neka istraživanja pokazala su kako je Leblanca za stvaranje Lupinova lika i djela zapravo nadahnuo francuski anarhist Marius Jacob, koji se spominje od 1879. godine i koji vjerojatno nije ni mogao zamisliti kakav će trag jednog dana ostaviti u popularnoj kulturi. 

Bruno Petković i Iva Šarić skrivali su da su zajedno, a sad čekaju prvo dijete, lijepa manekenka trudna je pet mjeseci!

Severina pozirala u badiću neobičnog kroja sa zanimljivim prorezom na dekolteu, nema za nju zime