“I sve će na kraju nekom misterijom biti dobro…” A bilo je i više nego dobro na posljednjoj ovosezonskoj premijeri u zagrebačkom Kazalištu Komedija. Gromoglasnim pljeskom nagrađen je autorski tim te kazališni ansambl koji su, nakon višemjesečnih priprema, maestralno prikazali jednu od najljepših ljubavnih priča svih vremena – Zaljubljeni Shakespeare.

Galerija Celebovi na premijeri \ Celebovi na premijeri \ Celebovi na premijeri \ +1 Celebovi na premijeri \

Sudeći prema prvim reakcijama, Zagreb se zaljubio u priču o mladom piscu Shakespearu i njegovoj Violi u izvedbi glavnih protagonista, Filipa Juričića i Dajane Čuljak.

Vezani članci Borna Čop "Znakovi ljubavi": Nova pjesma Borne Čopa s leptirićima u trbuhu! PR Marko Vuletić odveo fanove u kino na Badmana

Svečana premijera u Kazalištu Komedija okupila je i mnoge domaće zvijezde koje su uživale u izvedbi. 

Svečanu noć, svojim su dolaskom uveličale i brojne osobe s hrvatske društvene scene poput Tihane i Saše Zalepugin, Sonje i Gordana Jandrokovića, Danijele Pintarić, voditeljice i urednice Lane Pavić, glumaca Matije Prskalo, Ive Visković Križan, Kristine Krepele, Sanje Marin, Ane Magud, Tare Rosandić, Ana Marije Percajić, Perice Martinović, Slavice Knežević, Nade Abrus, Nere Stipičević, Olge Pakalović, Vladimira Posavca Tušeka, Hrvoja Klobučara, Marka Torjanca, Petra Puškarića, Marka Braića, redatelja Vinka Brešana, dizajnera Aleksandra Šekuljice, modela Joška Tešije, Iris Androšević Pinjuh, Nevene Mrkonjić iz Zaklade Marin Čilić te brojnih drugih. 

Iako prvenstveno komedija, Zaljubljeni Shakespeare spoj je melodrame i romanse, koja publiku vodi na emotivno putovanje u davnu prošlost, u vrijeme kada je živio jedan od najpoznatijih pisaca svijeta. Smijeh i suze, sreća i tuga isprepliću se tijekom višesatne izvedbe ove romantične kazališne priče o fatalnoj i strastvenoj ljubavi dva mlada ljubavnika, s brojnim zavrzlamama, zanimljivim zapletima i lepezom komičnih likova, u vrsnoj interpretaciji Komedijinog ansambla. Nastala u koprodukciji s HNK u Varaždinu te u suradnji s autorskim timom iz Češke, redateljem Stanislavom Slovákom, scenografom Jaroslavom Milfajtom, kostimografkinjom Andreom Kučerovom i koreografom Michalom Matějem, ovo će ostvarenje zasigurno privući brojne poklonike i postati još jednom hit predstavom kazališta s Kaptola.

Izniman film redatelja Johna Maddena Zaljubljeni Shakespeare bio je globalni događaj 1998. godine, a za pozornicu ga je 2014. adaptirao Lee Hall koji je slično već uspješno napravio i s hitom Billy Elliot. Predstava prikazuje ljubavnu aferu čuvenog dramskog pisca u vrijeme kada je pisao Romea i Juliju. Iako izmišljena, priča obiluje brojnim referencama na mnoge Shakespearove drame, a nekoliko je likova utemeljeno na njegovim stvarnim suvremenicima. Riječ je o, riječima jednog poznatog engleskog kritičara, “ljubavnom pismu kazališta samome sebi”; fascinantnoj priči o tome kako je od izvorno planirane drame „Romeo i Ethel, gusarska kći“, nastala drama tisućljeća, „Romeo i Julija“, i to zahvaljujući snazi svemoguće ljubavi.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju