Predstavu "Susret" možemo pogledati 7. veljače u 20 sati u Teatru EXIT.

Galerija


Prema riječima autorice i redateljice Nine Mitrović "Susret" je napeta psihološka drama o dva čovjeka suočena s prošlošću od koje više ne mogu pobjeći. Komad je to o ljubavi i mržnji, kajanju i žaljenju. I pitanju koje se krije u pozadini cijele priče: što ako nam naši roditelji ne mogu ili ne znaju dati ljubav?

Vezani članci Predstava GospOUdinNOUbadi (Foto: Rafael Anočić) Nova predstava Teatra EXIT koja se ne propušta - "GospOUdinNOUbadi" Pluća (Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell) Kazališni dragulj koji čak i teške egzistencijalne krize čini lakše podnošljivima dirnut će i najhladnija srca

Susret je 2009. godine nagrađen nagradom za dramsko djelo Marin Držić. Izveden je 2013. godine u sklopu festivala novog pisma LabFest u Londonu, u koprodukciji Theatre 503 i Fat Git Theatre, u režiji Josha Rochea. Iste je godine imao premijeru u Slovenskom Narodnom Gledališču Nova Gorica u Sloveniji u režiji Primoža Beblera. Ovo je prvi put da će ga hrvatska publika imati prilike vidjeti na pozornici.

Autorica Nina Mitrović nagrađivana je dramska spisateljica. Autorica je brojnih drama koje uključuju Komšiluk naglavačke i Kad se mi mrtvi pokoljemo, obje nagrađene Zlatnim smijehom za najbolji tekst na Danima satire 2003. i 2005. Njezina drama Ovaj krevet je prekratak ili samo fragmenti nagrađena je Marulom za najbolji izvedeni tekst na Marulićevim danima 2007. te je bila nominirana za nagradu Nova Drama na Berliner Festspiele, Theatertreffen Stuckemarkt 2005.

Njezina su djela izvedena u nacionalnim kazalištima u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini te u teatrima u Austriji, Njemačkoj, Makedoniji, Finskoj, Slovačkoj i Češkoj. Drame su joj predstavljene na međunarodnim festivalima uključujući Internacionalni kazališni festival u Sibiu i Playwright’s Week u New Yorku.

Radovi su joj prevedeni na deset jezika te objavljeni u međunarodnim antologijama i časopisima. Autorica je knjiga Komšiluk naglavačke i Ovaj krevet je prekratak ili samo fragmenti (Adamić, Rijeka 2006.) i Drame (Hrvatski centar ITI, Zagreb, 2016.).

Bivša glumačka zvijezda potpuno je propala: Posljednje policijske fotografije šokirale su javnost