Povodom 57. rođendana Johnnyja Deppa prisjetili smo se najboljih filmova u kojima je glumio, barem po ocjeni IMDB-a.


Johnny Depp jedan je od najpoznatijih glumaca Holywooda, a dok svi željno prate njegov privatni život i ljubavne nedaće, slavni ljepotan naporno radi. Glumio je u brojnim filmovima te se profilirao svojim radom kao jedan od najboljih. Od trenutka kada pročita scenarij pa sve do snimanja Depp pazi da sve bude na svom mjestu i da za svaki lik kojeg utjelovi da najbolje od sebe.

Vezani članci Johnny Depp Pobjeda je njegova! Johnny Depp dobio tužbu za klevetu protiv bivše supruge Amber Heard! Amber Heard - 1 Suđenje traje već tjednima, a Amber Heard kaže da samo želi da je Johnny Depp pusti na miru

Povodom njegova 57. rođendana prisjetili smo se najboljih filmova u kojima je glumio, barem po ocjeni IMDB-a.

Vod smrti

Film koji je najbolje ocijenjen vjerojatno je i onaj za koji su mnogi zaboravili da je uopće Depp glumio u njemu. "Vod smrti" objavljen je davne 1986. godine, a Depp se ondje pojavio kao 23-godišnji mladić. Radi se o prvom od triju filmova Olivera Stonea baziranih na ratu u Vijetnamu, a Depp ondje glumi mladoga vojnika Lernera.

Pirati s Kariba: Prokletstvo Crnog bisera

Kada je Disney odlučio napraviti serijal filmova o gusarima - "Pirati s Kariba" bili su samo početak. Sniman prije 15 godina, film "Pirati s Kariba: Prokletstvo Crnog bisera" najbolje je ocijenjeni dio serijala u kojem Depp glumi kapetana Jacka Sparrowa. Upravo zbog njega Sparrow je postao jedan od najpopularnijih filmskih likova, a za ulogu je bio nominiran i za nagradu Oscar.

Edward škaroruki

Hollywood je već do 1990. godine proglasio Deppa omiljenim glumcem te je dobivao uloge u bilo kojem filmu koji bi poželio. Jedan od njih bio je i "Edward škaroruki", što je ujedno i njegova prva od mnogih suradnji s redateljem Timom Burtonom.

Ed Wood

Crno-bijeli film iz 1994. godine također je jedna od uspješnih suradnji Johnnyja Deppa i Tima Burtona. Dok je za mnoge možda ovaj film prošao ispod radara, ostatak publike hvali ga na sva zvona. Priča filma prati redatelja Eda Wooda, koji nikada nije odustajao od svojih snova, a upravo mu je Depp dao šarm koji bi rijetko tko uspio.

Što muči Gilberta Grapea

Depp je u vrijeme snimanja filma "Što muči Gilberta Grapea" bio samo mladi glumac koji glumi mladića s brojnim problemima. Taj je film dokaz da se ljepotan sjajno snalazi u bilo kakvim ulogama, a i dalje je pri vrhu njegovih najboljih filmova. U filmu je glumio s još ne tako poznatim kolegom Leonardom DiCaprijom, koji je danas, kao i on, u vrhu holivudske liste najboljih u industriji.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju