Plesna predstava "id" bavi se Freudovskim strukturama ličnosti, idom i superegom, u koreografiji Anđele Bugarije i Svena Bahata, dramaturgiji i režiji Tene Gašparac te s autorskom glazbom Buge Bosanac, a zagrebačka premijera upravo je održana.

Galerija


Plesna predstava jednostavnog naziva "Id" premijerno je izvedena 17.6. u kazalištu Trešnja, a publika je na nju odmah dobro reagirala. Sljedeće izvedbe očekuju se početkom sljedeće kazališne sezone koja započinje u jesen.

Vezani članci Kazalište Mala scena Kina, kazališta, koncerti... Što se sve danas otvara? "Ako treba, igrat ćemo dvije predstave u jednom danu, nema predaje!" Profesor Baltazar (Foto: ZagrebFilm.hr)) Profesor Baltazar se vraća u velikom stilu: Saznajte sve o novoj avanturi omiljenog genijalca

Id je instinkt, impuls koji pokreće, povezuje, generira pokret. Unutarnji sukob između ida i superega, nagona i pravila, instinkta i morala, reflektira se na sam pokret unutar odnosa izvođača.

U ovom plesnom duetu, dodir i fizički kontakt glavni su motivi i sredstva komunikacije koji definiraju razvoj i prirodu nastalih odnosa između dvoje ljudi. Namjera definira impuls, impuls pokreće tijelo, tijelo mijenja formu u odnosu na drugo. Kroz dodir i fizički kontakt prenosi se namjera, a impuls se seli i prodire. Pozicije tijela se mijenjaju i razvija se odnos.

Publici se otvara prostor imaginacije i interpretacije odnosa kroz slike jednakosti, povjerenja, nježnosti, harmonije i podrške. Kroz postavljene slike proizlaze oblici dinamike odnosa plesača, sukoba i sklada, senzualnosti i nježnosti.