uspješna premijera

Na sceni kazališta Trešnja izvedena je nova plesna predstava koja progovara o igri morala i nagona

Predstava Id (Foto: Udruga Budna) Predstava Id (Foto: Udruga Budna) Udruga Budna 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Predstava Id (Foto: Udruga Budna) Predstava Id (Foto: Udruga Budna) Predstava Id (Foto: Udruga Budna) Predstava Id (Foto: Udruga Budna) +0 Predstava Id (Foto: Udruga Budna) Galerija

Plesna predstava "id" bavi se Freudovskim strukturama ličnosti, idom i superegom, u koreografiji Anđele Bugarije i Svena Bahata, dramaturgiji i režiji Tene Gašparac te s autorskom glazbom Buge Bosanac, a zagrebačka premijera upravo je održana.

Plesna predstava jednostavnog naziva "Id" premijerno je izvedena 17.6. u kazalištu Trešnja, a publika je na nju odmah dobro reagirala. Sljedeće izvedbe očekuju se početkom sljedeće kazališne sezone koja započinje u jesen.

Pogledaj i ovo showbuzz Ususret premijeri Plesna predstava kakvu još niste vidjeli: Sukob morala i nagona na sceni kazališta Trešnja

Id je instinkt, impuls koji pokreće, povezuje, generira pokret. Unutarnji sukob između ida i superega, nagona i pravila, instinkta i morala, reflektira se na sam pokret unutar odnosa izvođača.

U ovom plesnom duetu, dodir i fizički kontakt glavni su motivi i sredstva komunikacije koji definiraju razvoj i prirodu nastalih odnosa između dvoje ljudi. Namjera definira impuls, impuls pokreće tijelo, tijelo mijenja formu u odnosu na drugo. Kroz dodir i fizički kontakt prenosi se namjera, a impuls se seli i prodire. Pozicije tijela se mijenjaju i razvija se odnos.

Publici se otvara prostor imaginacije i interpretacije odnosa kroz slike jednakosti, povjerenja, nježnosti, harmonije i podrške. Kroz postavljene slike proizlaze oblici dinamike odnosa plesača, sukoba i sklada, senzualnosti i nježnosti.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene