Plesna predstava „id“, koreografski rad plesnih umjetnika Anđele Bugarije i Svena Bahata, u režiji Tene Gašparac, uz originalnu autorsku glazbu Buge Bosanac, novi je projekt udruge BUDNA.

Galerija


Id je instinkt, impuls koji pokreće, povezuje, generira pokret. Unutarnji sukob između ida i superega, nagona i pravila, instinkta i morala, reflektira se na sam pokret unutar odnosa izvođača.

Vezani članci Doma je najbolje (Foto: Kerempuh) Velika neostvarena očekivanja: Komedija u kojoj su se mnogi mogli pronaći, a na kraju rijetko tko jest Castle Rock (Foto: Instagram) Druga sezona hit-serije donosi pravu kingovsku atmosferu jesenjeg sivila, jeze i mističnog prokletstva

U ovom plesnom duetu, dodir i fizički kontakt glavni su motivi i sredstva komunikacije koji definiraju razvoj i prirodu nastalih odnosa između dvoje ljudi. Namjera definira impuls, impuls pokreće tijelo, tijelo mijenja formu u odnosu na drugo. Kroz dodir i fizički kontakt prenosi se namjera, a impuls se seli i prodire. Pozicije tijela se mijenjaju i razvija se odnos.

Publici se otvara prostor imaginacije i interpretacije odnosa kroz slike jednakosti, povjerenja, nježnosti, harmonije i podrške. Kroz postavljene slike proizlaze oblici dinamike odnosa plesača, sukoba i sklada, senzualnosti i nježnosti.

Glazba vodi i podržava pokret, stvara i naglašava osjećaj i događajnost, izražava dualnosti kroz opreku organskoga zvuka i elektronike. Ljudski glas, sjetni zvukovi flaute i repetitivnost motiva izraženih na klaviru, prožimaju se sa impersonalnim elektroničkim zvukovima, izražavajući paletu emocija i odnosa koji supostoje u dvama tijelima.

Predstava će imati premijeru 17.6. u Gradskom kazalištu Trešnja.