Američki film "Bilo jednom na Manhattanu" s Jennifer Lopez i Ralphom Fiennesom snimljen je 2002. godine, a ljubitelji modernih bajki i danas ga vole pogledati, unatoč ne baš sjajnim kritikama.

Galerija


Popularna njujorška četvrt Manhattan i događaji koji su se tamo odvijali poslužili su kao inspiracija za mnoge serije, knjige i filmove, pa tako i onaj naslova "Dogodilo se na Manhattanu" iz 2002. godine u kojem smo u glavnim ulogama gledali Jennifer Lopez i Ralpha Fiennesa.

Vezani članci Jennifer Lopez - 3 Jennifer Lopez pohvalila se potpuno drukčijim imidžem, no mnogima se nije svidio: "Izgleda užasno" Carey Mulligan i Ralph Fiennes Naljutili gledatelje izborom glumice u novom filmskom hitu, društvene mreže gore od komentara jer nikome nije jasno

Ljubavna je to priča temeljena na događajima iz stvarnih života javnih osoba iz visokog društva. Naime, 1959. godine sin tadašnjeg gradonačelnika New Yorka Nelsona Rockefellera, Steven Clark Rockefeller vjenčao se s Anne-Marie Rasmussen, koja je radila kao spremačica u njihovu obiteljskom hotelu točno na Manhattanu.

Scenaristi John Hughes i Kevin Wade te redatelj Wanye Wang odlučili su na temelju toga napraviti modernu bajku o Pepeljugi, i to kao samohranoj majci Marisi Ventura iz predgrađa New Yorka koja radi kao spremačica u luksuznom hotelu. Ona igrom sudbine upoznaje zgodnog i bogatog nasljednika Christophera Marshalla, koji je uvjeren da je ona pripadnica visokog društva i jedna od gošća hotela.

Njih dvoje se, naravno, zaljubljuju, no kada se otkrije Marisin pravi identitet, naći se na pravoj kušnji i cijela će se priča zakomplicirati.

Jennifer je za ulogu Marise bila nominirana za nagrade Image, Blimp i Teen Choice, a film je bio nominiran za nagradu Young Artist. Unatoč tome nije dobro prošao kod kritike, a čak je i sam Ralph priznao da je požalio što ga je snimio jer je od samog početka sumnjao u njega. I sama vijest da će se baš on pojaviti u tom filmu bila je iznenađujuću s obzirom na povijest njegovih uloga, no izjavio je kako ju je zapravo prihvatio da utvrdi može li se nositi s nekim jednostavnijim ulogama.

"Pretpostavljam da sam želio vidjeti mogu li odigrati blagu, jednostavnu ulogu. I ne znam mogu li ja to", izjavio je Ralph.

No kritike ne određuju uvijek sudbinu filmova, pa je ovaj i dan-danas rado gledan, posebno kod ženskog dijela publike i ljubitelja modernih bajki. 

 

Saznala da joj suprug ima drugu ženu i dvoje djece, vješto je vodio dvostruki obiteljski život!