Knjiga Moja voljena žena
Knjiga Moja voljena žena Foto: PR

Priča knjige nije naizgled ništa drugačija od tema s kojima smo već upoznati, no način priče i što skriva par o kojem čitamo iznenadit će vas.


Knjiga "Moja voljena žena" spisateljice Samanthe Downing jedno je od najugodnijih iznenađenja u svom žanru prošle godine, a roman je objavljen u nakladi Mozaik knjige nedavno i na hrvatskom jeziku.

Vezani članci Škola na daljinu Ministarstvo objavilo preporuke o provođenju nastave na daljinu: Evo koliko dugo učenici trebaju dnevno provesti učeći The Stranger Donosimo serije uz koje će vam vrijeme koje provodite u toplini doma brže proći

Priča naizgled nije ništa drugačija od svih ostalih u moru knjiga. Jedno slučajno ubojstvo mladom bračnom paru pokreće mračne želje za igrama koje nadilaze sve granice dopuštenog. Uigrani su i svatko zna svoju ulogu, no jedno od njih prekrši pravilo, a osveta koja se sprema je strašna.

Prema vani, oni su običan par koji odgaja dvoje dvoje djece te se ništa ne čini drugačije od svih koji žive blizu njih. Suprug je narator knjige, a tijekom čitavog romana ne saznajemo njegovo pravo ime, već nam svoje pravo lice otkriva priču po priču. Uz to, svaki detalj promišlja sam, pretpostavlja što se događa i što se možda dogodilo, ali on nije siguran. Priča postaje sve strašnija kako knjiga odmiče, a stil pisanja spisateljice čitatelja potpuno tjera da čita sve do kraja same priče.

Brojni kritičari zapanjeni su što je upravo ovo prva knjiga Samanthe Downing obzirom na spretnost pisanja.

Ni u ludilu ne bi pretpostavili koji će biti sljedeći potez bilo kojeg od likova, a pravo to je čar koju ima ova knjiga.