Satiričko kazalište Kerempuh najavljuje svoju novu predstavu "Raspad sistema" u režiji Borka Perića, koja će se premijerno izvesti 27. 1. 2019. Komedija koju su napisali glumci i dramatičari londonskog Mischief Theatra svoju praizvedbu na West Endu doživjela je 2014. godine, a odonda kontinuirano igra još i danas, a u njezinoj će hrvatskoj inačici uskoro moći uživati i naša publika.

Galerija


Komedija "Raspad sistema" u  travnju 2017. postavlja se na Broadwayu i do kolovoza 2018. doživljava 585 izvedbi. Tekst je igran u više od 20 zemalja. Osvojio je i brojne nagrade, među ostalima nagradu Olivier za najbolju komediju 2015.

Vezani članci Predstava Id (Foto: Udruga Budna) Na sceni kazališta Trešnja izvedena je nova plesna predstava koja progovara o igri morala i nagona Carstvo mraka (Foto: Facebook) Brutalna kazališna poslastica gorkog okusa na sceni ZKM-a: Siromaštvo koje vodi do propasti duše

U formi teatra u teatru, u jednoj večeri, kroz aristotelovsko jedinstvo u voajerskoj poziciji pratimo propast jedne predstave i komičnu dekonstrukciju kazališnog čina. Priča je to o kazališnom ansamblu, u ovom slučaju ansamblu Kerempuha, koji igraju ozbiljan krimić (svojevrsnu posvetu Agathi Christie i njezinoj Mišolovki koja je najduže igrana drama svih vremena u povijesti kazališta), ali se unutar igre počinje doslovno događati raspad sistema.

Kao u slavnom Murphyjevu zakonu, sve ono što može poći po zlu, definitivno polazi. Glumci nastoje održati iluziju i nastaviti s predstavom, ali ponor u opću katastrofu jednostavno je neizbježan. Koliko je raskošan u dijalogu, ovaj tekst sadrži bogatstvo neverbalne komike te brojne mogućnosti za glumačke bravure, elemente stand-upa, ironije i autoironije te posvete Buster Keatonu i njegovoj slapstick komediji. Kao takav predstavlja izvrstan poligon za sav humorni i kreativni potencijal sjajnog Kerempuhova ansambla.

U predstavi igraju Nikša Butijer, Damir Poljičak, Ana Maras Harmander, Anita Matić Delić, Hrvoje Kečkeš, Matija Šakoronja, Luka Petrušić i Josip Brakus.

Glazbu potpisuje Robert Homen, kostimografiju Vedrana Rapić, scenografiju Branko Lepen, koreografiju Tihana Strmečki, oblikovatelj svjetla je Aleksandar Čavlek, a asistent redatelja Aleksandar Švabić.