Serija "Rita" osvojila je gledatelje glavnim likom učiteljice koja je spremna učiniti sve za svoje učenike koji je obožavaju, a u isto vrijeme muči se u odnosima s odraslima i ne zna što se događa s njezinom djecom.

Galerija


Skandinavci su odavno dokazali da rasturaju s kriminalističkim serijama i knjigama, a drama "Rita" pokazuje da su sve bolji i s humorom. 

U središtu radnje serije iz 2012. je učiteljica Rita koja je odlična u svom poslu i učenici je obožavaju, no istodobno joj je teško održavati dobre odnose s odraslima i saznati što se zbiva s njezinom djecom. Najčešće ju se može vidjeti s cigaretom u ruci i seks koristi kao bijeg i završi u vezi s ravnateljom škole. U isto vrijeme se ljuti na svoju majku zbog života kakav je imala kao tinejdžerka dok ne zna da se njezin sin bori sa svojom seksualnom orijentacijom, a kći joj ima bolest koja je utjecala na njezino školovanje. 

Ulogu Rite je utjelovila 47-godišnja danska glumica Mille Dinesen koja je poznata po filmu "Nynne". Mnogi smatraju da je serija ostvarila velik uspjeh jer održava napredne skandinavske vrijednosti i glavni lik je slobodna žena. Usto se priča o seksualnosti, problemima sa učenjem, pobačaju i drugim kontroverznim temama sa osvježavajućom iskrenošću. 

"Danska izgleda kao otkačeno, fenomenalno mjesto za život i gledanje ove serije potiče ljude da odmah požele preseliti se u tu zemlju", neki su od komentara na seriju. 

Gledateljima je zanimljivo i što je Rita puna mana i stavlja svoj život u drugi plan, a spremna je za učenike učiniti sve zbog čega je i postala učiteljica. "Moj je posao spasiti djecu od loših roditelja", njen je moto koji je stvorila zbog svog teškog odrastanja. 

Puno ljudi se slaže i da je Ritin smisao za humor i ironiju baš danski, a smatraju da je serija feminističkog karaktera. 

Serija ima pet sezona i završila je u srpnju prošle godine te se može pogledati na streaming servisu Netflix. U njoj se pojavljuju i glumci Lise Baastrup, Nikolaj Groth i Carsten Bjørnlund. 

Ljutita Ella Dvornik pokazala užasan komentar koji je dobila na račun svoje djece: "Čovječe, pazi što pišeš"

Prije više od 20 godina šarmirao je gledateljice u ''Seksu i gradu'', a pogledajte kako ovaj ljepotan izgleda na pragu šezdesete