U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu možete pogledati samostalnu izložbu Mirjane Vodopije 'Lutajući krajolik', otvorenu do 18. kolovoza 2019.

Galerija


Izložba je sastavljena od 5 tematskih cjelina s ukupno tridesetak radova na temu pejzaža. Svi oni predstavljaju razne aspekte jedinstvenog pejzaža koji se pojavljuje i nastavlja kroz izložbeni prostor.

Vezani članci Izložba američkog kipara Alexandera Caldera (Foto: Dnevnik.hr) Dolazi nam jedan od najvećih: Pod jakim mjerama sigurnosti otvara se izložba vrijedna više desetaka milijuna eura PR Izložba u Rimu "Hrvatska kakva se rijetko viđa"

Pojavljuje se kao beskrajna ravnica, nabrekla planina, litica, jezero, plato, mikropejzaž... U neke od ovih prikaza pejzaža ugrađeni su interijeri kao prostori intenzivnog obitavanja, dok su neki pejzaži, inverzno, ugrađeni u interijere.

Zbivanja u pejzažima su nadrealistička, proizlaze iz snova, podsvijesti i djetinjstva ili su temeljena na nadnaravnim pričama umjetničine prabake, a kroz njih se proteže jedinstveni horizont čežnje za cjelovitošću beskraja, stoji u najavi izložbe.

Mirjana Vodopija diplomirala je1987. godine na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Od 1985. do danas ostvarila je 34 samostalne izložbe i sudjelovala preko 200 skupnih izložbi ili kustoskih koncepcija u zemlji i inozemstvu te na više međunarodnih rezidencijalnih projekata.

Dobitnica je brojnih likovnih nagrada nacionalnog i međunarodnog karaktera. Djela su joj uvrštena u zbirke važnijih hrvatskih muzeja i galerija, kao i u druge muzejske i privatne zbirke. Od 2007. godine predaje na Grafičkom odsjeku ALU u Zagrebu, trenutno u zvanju redovne profesorice.

Kustosica izložbe je Martina Munivrana.

Stižu paklene vrućine, meteorolozi upozoravaju: Europljane idući tjedan očekuju temperature kakve lipanj još nije vidio