Labuđe jezero
Labuđe jezero Foto: PR

Nastavlja se humanitarna akcija ''Možemo sve''.


Kako bi pomogao Centru za odgoj i obrazovanje Tuškanac, Rotary Klub Zagreb Donji grad nastavlja humanitarnu akciju ''Možemo sve'', a nakon prošlogodišnje uspješne kampanje kojom je prikupljeno skoro pola milijuna kuna za djecu s respiratornim problemima.

Prikupljena sredstva namijenjena su opremanju logopedskog kabineta te kabineta za provođenje senzorne integracije.

Centar za odgoj i obrazovanje Tuškanac javna je ustanova socijalne skrbi koja pruža usluge smještaja, boravka te psihosocijalne podrške djeci i mladima s teškoćama u razvoju. Unatrag nekoliko godina, u Centru je znatno porastao broj zahtjeva za usluge psihosocijalne rehabilitacije. Premda iskustva pokazuju da je s rehabilitacijom važno krenuti u što ranijoj dobi, trenutni kapaciteti Centra to ne mogu osigurati. Kako bi rano uključivanje u program rehabilitacije ipak bilo moguće za svu djecu, potrebna im je pomoć.

I zato je važno da se svi oni koji mogu i žele pomoći odazovu ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji jer osiguravanjem uvjeta za rad, svi zajedno doprinosimo kvaliteti najranjivije djece i mladih korisnika i štićenika Centra za odgoj i obrazovanje Tuškanac.

Uključiti se možete donacijom ili kupovinom ulaznica za humanitarnu izvedbu baletne predstave “Labuđe Jezero”, koja će se održati u HNK Zagreb 24. veljače 2020. s početkom u 19:30. Iznos prikupljen prodajom ulaznica donirat će se akciji „Možemo sve“.

Karte možete kupiti na linku: https://www.ulaznice.hr/web/event/38/7475
dok se donacije mogu uplatiti na humanitarni broj računa HR5324020061500076041 (uz napomenu “ZA AKCIJU”).

Podsjetimo, sredstva prikupljena u prošlogodišnjoj humanitarnoj akciji Možemo sve, preko Rotary klubova iz Hrvatske i inozemstva te donacijama tvrtki i građana donirana su Klinici za dječje bolesti Zagreb, poznatoj kao ''Klaićeva bolnica''.

Dio sredstava je omogućio pokretanje programa obučavanja roditelja o prepoznavanju i zbrinjavanju najčešćih simptoma dišnih bolesti kod djece i sprječavanju njihovih komplikacija, a drugi dio prikupljenih sredstava utrošen je na kupnju neophodne opreme za bolnički Odjel pulmologije i alergologije.