Preporuka: Homecoming

Julia Roberts u vrhunskom "old school" trileru koji se gleda u jednom dahu

Homecoming (Foto: Amazon) Homecoming (Foto: Amazon) Foto: Amazon

Julia Roberts za svoj je televizijski debi odabrala "Homecoming", sjajan Amazonov atmosferični retro triler koji se gleda u jednom dahu.

Većina holivudskih zvijezda davno je odlučila kako je vrijeme da se okušaju na malim ekranima. Netflix, Amazon, HBO i ostali streaming divovi serije štancaju kao na traci i pritom u njih ulažu stotine milijuna dolara pa su priiku između ostalih prepoznali i Emma Stone, Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Tom Hardy, Colin Farrell, Jim Carrey i mnogi drugi koji su zaključili kako je vrijeme za televizijski debi.

Pogledaj i ovo Julia Roberts - 3 Nikad se nije skinula do kraja Ovo je najgolišavija scena miljenice publike koju ćete vidjeti, a sad je objasnila i zašto: ''Gledajte, ja sam majka...''

Zadnja u tom nizu je Julia Roberts, 51-godišnja miljenica Amerike, koja je prvu glavnu televizijsku ulogu ostvarila u izvrsnom Amazonovom trileru „Homecoming“.

Roberts tumači Heidi Bergman, socijalnu radnicu koja u 2018. godini u centru za podršku “Homecoming” radi s veteranima pomažući im da se nakon povratka s ratišta uspješno reintegriraju u društvo. Iako se na prvu čini kako Heidi zaista pomaže svojim klijentima, tajanstvena korporacija koja upravlja ustanovom te Heidin šef Colin (manijakalno zabavan Bobby Cannavale) ne razmišljaju o najboljem interesu vojnika.

Paralelno sa sadašnjošću, pratimo i radnju koja se odvija četiri godine kasnije kada Heidi radi kao konobarica te se ne sjeća ama baš ničega tijekom svog boravka u Homecomingu. Kad se na vratima njezina restorana pojavi istražitelj Ministarstva obrane, Heidi pokušava složiti zamršeni mozaik.

Prvo što kod Homecominga upada u oči sjajna je atmosfera nalik legendarnim trilerima Alfreda Hitchcocka. Iako je radnja smještena u današnje vrijeme pa čak i u budućnost, sve odiše retro štihom. Arhaična orkestralna glazba, neobični kutovi snimanja i do detalja razrađeni setovi kod gledatelja će nerijetko izazvati tjeskobu i cijeloj seriji dati vojaerski štih.

Tu je i inovativna upotreba različitih formata slika pa tako, kad je radnja smještena u 2018. godinu seriju pratimo u fullscreenu, dok se scene iz 2022. godine prikazuju u suženom formatu slike. 

Sjajna glumačka postava, neobične vizure i napeta fabula prepuna neočekivanih obrata dobrodošli su žanrovski odmak od već pomalo izlizanih špijunskih trilera s genijalnim, ali neukrotivim agentima FBI-ja i CIA koji igraju isključivo po svojim pravilima.

Za razliku od njih naša ovotjedna tv preporuka u središte radnje stavlja običnog čovjeka u neobičnoj situaciji s kojim se lako poistovjetiti.

Da zaključimo, Homecoming je oldschool triler koji se gleda u jednom dahu i stvoren je za bingeanje tijekom vikenda obzirom da svaka od deset epizoda traje samo 30 minuta.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene