Downton Abbey (Foto: PR)
Downton Abbey (Foto: PR)

Film ''Downton Abbey'' nastavak je serije koji zaključuje cijelu seriju te rasvjetljuje sudbinu glavnih likova, kao i samog Downton Abbeyja.


Ovog ljeta pratit ćemo priču bogate familije Crawley koja ima imanje na engleskom selu početkom 20. stoljeća. Film je adaptacija popularne serije Downton Abbey koja je prikazivana od 2010. do 2015. godine, a nastavlja se na zadnju epizodu serije te će svi ljubitelji serije biti dobro upoznati s likovima i radnjom.

Vezani članci Slika nije dostupna Tamnija kosa, mršavije tijelo: Znate li o kome je riječ?

Scenarij za film napisao je oskarovac Julian Fellowes, koji je napisao i scenariji za svih 52 epizode serije dok je Michael Engler (koji je bio redatelj u četiri epizode) redatelj. Većina glumaca iz serije se pojavljuje i na filmu.

Radnja filma se vrti oko posjeta engleskog kralja i kraljice Downton Abbeyju što je ujedno velika čast i za vlasnike i za poslugu a s druge strane i vrlo stresna situacija jer plemstvo ima svoje specifične prohtjeve.

Film je svojevrsni nastavak na seriju koji zaključuje cijelu seriju te rasvjetljuje sudbinu glavnih likova, kao i samog Downton Abbeyja.