Zlatni dvori-Pjesma Bagrem (Foto: Dnevnik.hr)
Zlatni dvori-Pjesma Bagrem (Foto: Dnevnik.hr)

Pjesma “Bagrem” nastala je prije samog emitiranja serije “Zlatni dvori“.


Serija ''Zlatni dvori'' puna je dobre glazbe, a osim naslovne pjesme i pjesme ''Premija'' nedavno su obožavatelji serije, kao i gledatelji IN magazina Nove TV imali priliku čuti i pjesmu ''Bagrem'' u izvedbi Sandre Bagarić. Gledatelji su ovu pjesmu prvi put čuli kada ju je Petar (Matko Knešaurek) otpjevao Ani (Katarina Baban) u seriji, a onda su je ubrzo potom premijerno u cijelosti izveli u emisiji IN magazin Sandra Bagarić i Sinovi ravnice. U samo nekoliko dana, pjesma ''Bagrem'' je na Youtube kanalu Nove TV pregledana gotovo 60.000 puta. "Kada se spoje Sinovi ravnice i Kneginja čardaša, dobije se emocija s mirisom bagrema, pjesma s porukom u kojoj će svako srce prepoznati svoju ljubavnu priču" – zadovoljna suradnjom sa Sinovima ravnice rekla je Sandra Bagarić.

"Pjesma 'Bagrem' nastala je prije samog emitiranja serije 'Zlatni dvori'. Napisao sam ju po naputcima producenata i pisaca serije. Ljubavna je to pjesma, koja zbližava privatno i poslovno, likove Anu i Petra. Ima elemente narodnog, starogradskog melosa i dašak tipične slavonske lirike. Pjesma je doživjela nekoliko preobrazbi, obzirom na scenarij i kasnije samu izvedbu Sandre Bagarić i Sinova ravnice. Kao autoru i kompozitoru, bio mi je užitak raditi s glumcima serije i vrhunskim glazbenicima koji su doprinijeli prekrasnoj atmosferi koja prožima pjesmu 'Bagrem'. Vjerujem da će Sandra Bagarić i Sinovi ravnice ostaviti trag s ovom pjesmom na hrvatskoj glazbenoj sceni, i prenijeti duh Slavonije širom lijepe naše" – izjavio je Boris Đurđević

Zlatni dvori-Pjesma Bagrem (Foto: Dnevnik.hr)

"Pjesma 'Bagrem' budi strast za pjevanjem. Prekrasna ljubavna pjesma čiji tekst i melodija su mi na prvu ušli kako u uho, tako i u srce. Velika mi je čast biti dio ovoga dueta sa ženom kao što je Sandra Bagarić. Zaista se osjeti da u ovome ima pregršt emocija i ljubavi. Mislim da smo se savršeno uklopili u cjelokupnu slavonsku idilu same serije 'Zlatni dvori' i uvjeren sam da će svi to prepoznati i osjetiti na pravi slavonski način" – rekao je Marijan Novoselac, frontmen benda Sinovi ravnice.