Omiljeni duo

Redatelj koji je bio čest gost Hugha Hefnera u Playboyevoj vili scenarij za hit-film pisao je pet godina

Brad Pitt, Margot Robbie, Leonardo DiCaprio (Foto: AFP) Brad Pitt, Margot Robbie, Leonardo DiCaprio (Foto: AFP) Afp 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Brad Pitt, Margot Robbie, Leonardo DiCaprio (Foto: AFP) Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Quentin Tarantino i Margot Robbie (Foto: AFP) Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Quentin Tarantino i Margot Robbie (Foto: AFP) Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Quentin Tarantino (Foto: AFP) +0 Brad Pitt, Leonardo DiCaprio i Margot Robbie (Foto: AFP) Galerija

Tarantinov film "Bilo jednom... u Hollywoodu" u utrci je za nagradu Oscar za najbolji film godine, a tijek snimanja i glumačka postava od početka su bili zanimljivi medijima. Otkrili smo brojne detalje.

''Bilo jednom...u Hollywoodu" priča je o glumcu i njegovu dvojniku koji kreću na put kako bi pronašli svoje mjesto pod suncem u filmskoj industriji. Radnja se odvija u Los Angelesu 1969. godine na vrhuncu hippie Hollywooda, a glavne likove glume Leonardo DiCaprio i Brad Pitt. Utjelovili su Ricka Daltona (DiCaprio), koji je bivša zvijezda vestern-serije, i Cliffa Bootha (Pitt), Daltonova dugogodišnjeg dvojnika. Rickovu poznatu susjedu Sharon Tate glumi Margot Robbie.

Pogledaj i ovo Brad Pitt, Leonardo DiCaprio i Margot Robbie (Foto: AFP) zahvalili svima Pogledajte kako su reagirali glumci koji se natječu ove godine u utrci za Oscare

Robbie u filmu nosi nakit koji je zaista pripadao Sharon Tate, a dobila ga je od Sharonine sestre Debre. Cadillac koji se pojavljuje u filmu u stvarnom životu pripada Michaelu Madsenu, a pojavio se i u filmu "Reservoir Dogs", u kojem ga je Madsen i vozio.

Vrlo je rijetko da u filmovima redatelja Quentina Tarantina glumci improviziraju, no ta je čast u "Bilo jednom...u Hollywoodu" pripala Leonardu DiCapriju. Rick Dalton u jednom trenutku zaboravi scenarij za svoju ulogu, a kasnije se ispostavilo da je to tražio sam DiCaprio kako bi se bolje uživio u ulogu.

Sestra Sharon Tate, Debra, u početku je bila vrlo skeptična vezano za snimanje filma u kojem će netko glumiti njezinu sestru. Dala je blagoslov svemu nakon što joj je prišao redatelj Tarantino te joj je objasnio kakva je Sharonina uloga u svemu. Debra Tate veoma je ponosna i na glumicu Margot Robbie, koja je napravila odlično istraživanje prije snimanja te je prikupila sve detalje potrebne da Sharon u filmu bude što realnija.

Tulum koji se u filmu događa u Playboyevoj vili zaista se ondje i snimao. Tarantino je bio česti gost šefa Playboy carstva Hugha Hefnera na njegovim tulumima. Redatelj je otkrio kako mu je scenarij za ''Bilo jednom...u Hollywoodu" najosobniji koji je napisao dosad, a pisao ga je pet godina.

Leonardo DiCaprio i Brad Pitt toliko su se sprijateljili na filmu da su nakon snimanja istaknuli kako jedva čekaju da ponovno negdje glume skupa. Tarantino je s druge strane rekao da je dvojac najuzbudljiviji zvjezdani duo još od Roberta Redforda i Paula Newmana.

U filmu se pojavljuje i Luke Perry, glumac koji je preminuo u ožujku prošle godine. Radi se o njegovu posljednjem filmu, a cijela ekipa filma mu je odala počast.

''Bilo jednom...u Hollywoodu" može se usporediti s brojnim Tarantinovim filmovima, a najbliža je poveznica s filmom "Pulp Fiction". U jednom od talijanskih filmova u kojima glumi Rick Dalton redatelj je Antonio Margheriti. U Tarantinovu filmu "Inglourious Basterds" Antonio Margheriti pseudonim je koji Donny Donowitz koristi da se ušulja na premijeru filma "Nation's Pride".

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene