Zabuna ili...?

Veliki gaf Akademije izazvao pomutnju, ljutiti fanovi Oscara uvjereni da su procurila imena dobitnika

Dodjela Oscara (FOTO: Getty) Dodjela Oscara (FOTO: Getty) 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Dodjela Oscara (FOTO: Getty) Galerija

Akademija filmskih umjetnosti i znanosti htjela je potaknuti fanove da objave svoja predviđanja pobjednika na Oscarima, no umjesto toga navodno je otkrila tajne informacije o osvajačima zlatnih kipića.

Akademija filmskih umjetnosti i znanosti, poznatija kao Oscar, tjedan dana prije dodjele pokrenula je novi interaktivni alat u koji svatko može staviti svoja predviđanja pobjednika. Članovi Akademije odlučili su pokazati da i sami koriste alat, pa su u ponedjeljak objavili vlastite favorite na Twitteru.

Pogledaj i ovo Al Pacino - 4 Evo što se dogodilo Pacino na Oscarima dobio veliku čast, no umjesto oduševljenja razočarao je gledatelje: ''Uništio je najnapetiji dio večeri!''

Objavom su naljutili fanove Oscara koji su ih napali u komentarima. Pitali su ih bi li Akademija smjela sugerirati tko bi mogao odnijeti prestižne zlatne kipiće s obzirom na to da je glasovanje njihovih članova trajalo do utorka.

Dio fanova sugerirao je da se možda već znaju pobjednici i da su informacije slučajno procurile. Akademija je nakon brisanja objave na Twitteru pokušala opravdati svoju grešku i objasniti što se točno dogodilo.

"Pozvali smo fanove da naprave svoja predviđanja i podijelili smo ih. Izgledalo je kao da smo objavili vlastito mišljenje, ali nismo. Ova je greška riješena. Mi ćemo svoje odabire otkriti u nedjelju 9. veljače na dodjeli Oscara", napisali su.


Akademija je u podijeljenoj objavi otkrila kako bi drama "Parazit" trebala pobijediti u kategoriji Najbolje fotografije i Najboljeg originalnog scenarija, a Sam Mendes bi trebao dobiti Oscara za Najboljeg redatelja za film "1917".

U predviđanju komedija "Jojo Rabbit" odnosi zlatni kipić za Najbolje adaptirani scenarij, dok Joaquin Phoenix s ulogom u "Jokeru" i Renee Zellweger u "Judy" pobjeđuju u kategoriji Najboljeg glavnog glumca odnosno glumice. Brad Pitt u "Bilo jednom… u Hollywoodu" i Laura Dern u "Priči o braku" favoriti su za titulu Najboljeg sporednog glumca to jest glumice.

  1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Harvey Weinstein i Gwyneth Paltrow (Foto: AFP) Harvey Weinstein i Georgina Chapman (Foto: AFP) Harvey Weinstein (Foto: AFP) Harvey Weinstein: (Foto: Getty Images) +1 Harvey Weinstein: (Foto: Getty Images) Celebrity Na vidjelo izašle gole fotografije nekad cijenjenog producenta koji je optužen za seksualno zlostavljanje

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene