Nova Miss Universe Španjolske Angela Ponce rođena je kao muškarac, no ona nije jedina takva slavna osoba.

Galerija


Španjolska je prije pet godina ukinula zabranu da se na izborima ljepote natječu transrodne osobe.

Vezani članci Snijeg u Španjolskoj Španjolce zatrpao snijeg pa su na društvenim mrežama podijelili kako se snalaze u neviđenoj mećavi Cjepivo COVID-19, ilustracija Europska država uvodi registar necijepljenih osoba: ''To neće biti javno dostupan dokument i poštovat ćemo zaštitu podataka''

A upravo se sada titulom Miss Universe okrunila žena koja je rođena kao muškarac. Njezino je ime Angela Ponce, ona ima 26 godina te je prva transrodna osoba koja će se natjecati na svjetskom izboru Miss Universe.

Osim što je atraktivna, Angela je i vrlo glasna kada je u pitanju uvažavanje različitosti, i to ne samo za LBGTQ zajednicu, već i za čitav svijet koji je u vezi s tim često vrlo okrutan.

Missica je rođena u Sevilli, a ovo joj nije prvi izbor ljepote na kojem je sudjelovala. Tako se plavuša natjecala na izboru za Miss Španjolske, no nije se okrunila, ali je ponosno predstavila svoju pokrajinu Cadiz. Na Instagramu ju zasad prati više od 65 tisuće sljedbenika, a vjerujemo kako ju nakon ovoga modne agencije više neće odbijati kao dosad.

 

A post shared by ANGELA PONCE (@angelaponceofficial) on

Gospodična Ponce tako nas je podsjetila na još nekoliko transrodnih osoba koje su postigle veliki uspjeh u svijetu šoubiza unatoč činjenici da su rođene "drugačije". Domaćim medijima svakako je najpoznatija manekenka Andreja Pejić, 26-godišnja australska manekenka porijeklom iz susjedne Bosne, koja je rođena kao Andrej. Prije nego što je postao Andreja 2013. godine, Andrej je bio poznati androgeni supermodel, a njezina karijera svake je godine sve uspješnija.

 

A post shared by Andreja Pejic (@andrejapejic) on

 

A post shared by Andreja Pejic (@andrejapejic) on

46-godišnju Laverne Cox šira publika upoznala je u hit-seriji "Orange Is The New Black" te je ona poznata i kao prva transrodna osoba nominirana za nagradu Emmy. Danas je veliki borac za prava LGBTQ zajednice, a često otvoreno priča o maltretiranju koje je proživljavala tijekom školovanja kada je shvatila da ju privlače muškarci. 

Angela Ponce (Foto: Instagram)
Laverne Cox prije (Foto: YouTube) Foto: Youtube

 

A post shared by laverne cox (@lavernecox) on

Olimpijca Brucea Jennera javnost je upoznala kao brižnog oca reality sestara Kardashian-Jenner te supruga mame Kardashian, Kris Jenner, no tada još nitko nije znao da se Bruce godinama bori s time da svima prizna da želi biti žena. To je konačno potvrdio na naslovnici slavnog Vanity Faira kada je postao Caitlyn. Kako je sama objasnila, nikada ju nisu privlačili muškarci, već žene, pa se od 2015. godine izjašnjava kao "aseksualna".

Angela Ponce (Foto: Instagram)
Bruce Jenner (Foto: Getty) Foto: Getty

 

A post shared by Caitlyn Jenner (@caitlynjenner) on

A da nije uvijek slučaj da muškarci mijenjaju spol, govori primjer Chastity, kćeri slavne pjevačice Cher, koja je 2008. godine postala Chaz Bono. Ona se prvo javno deklarirala kao lezbijka, a zatim je promijenila spol.

Angela Ponce (Foto: Instagram)
Chaz Bono prije (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia

Angela Ponce (Foto: Instagram)
Chaz Bono (Foto: Getty) Foto: Getty

Isto je učinila i jedna od najuspješnijih skakačica s motkom Yvonne Buschbaum, koja je postala Balian 2007. godine nakon što je odustala od profesionalnih natjecanja. Njemačka sportašica promjenu spola priznala je 2008. godine riječima: "Hrabrost je put do slobode. Danas sam se probudio potpuno slobodan."

Angela Ponce (Foto: Instagram)
Yvonne Buschbaum nekada (Foto: YouTube) Foto: Youtube

Angela Ponce (Foto: Instagram)
Yvonne Buschbaum (Foto: Getty) Foto: Getty