Sve za vitkost

Šokantne tajne s pista: Manekenke jele papirnate maramice!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Izašla je knjiga koja je otkrila sve šokantne tajne iza modnih pista.

Pretjerana mršavost u modnoj industriji je veliki problem. Kirstie Clements bila je urednica australskog Voguea zadnjih 25 godina.

Pogledaj i ovo Salma Hayek Kakav poklon za Majčin dan! Kći Salme Hayek prvi put pozirala za naslovnicu s majkom, pa oduševila ljepotom, ali i jednom izjavom!

U svojoj knjizi 'The Vogue Factor' otkrila je šokantne detalje kako mlade djevojke ostaju mršave.

'Ultimativni trik kojim se cure služe je hranjenje papirnatim maramicama. Da, dobro ste pročitali, jedu papirnate maramice. Većina njih toliko su slabe od izgladnjivanja da svaki tjedan završe u bolnici na infuziji, a ostatak vremena provode u krevetu jer su preslabe da rade išta drugo', otkriva Clements.

>> Otišla predaleko? Zaprepastila krhkim izgledom!

Bivša urednica Voguea piše kako u svijetu mode postoje dva ključna termina: mršavost i 'pariška mršavost'.
'Pariški mršave' djevojke su one koje su svoju ionako anoreksičnu figuru konfekcijske veličine '0' dodatno izgladnjele kako bi stale u odjeću manju još dva konfekcijska broja.

'Jednom sam tri dana provela na snimanju s ruskom manekenkom. Nisam je vidjela da jede ni jedan jedini put tijekom ta tri dana. Uz to, ispričala mi je da ima cimericu koja poznatim dizajnerima služi kao model na kojem isprobavaju odjeću prije nego je gotova. Zbog toga mora biti izrazito vitka pa ništa ne jede, već umjesto toga odlazi u bolnicu na infuziju', otkriva Clements.

Kirstie je knjigu napisala nakon što su je iz Voguea iznenada otpustili. Pozvali su je usred dana i rekli da do kraja radnog vremena isprazni svoj ured, a zamijenila ju je Edwina McCann koja je prije uređivala Harper's Bazaara.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene