Saznali smo nominacije za najbolja filmska ostvarenja, a izašle su nominacije i za ona najgora.


Filmski spektakl "Transformeri: Doba izumiranja" redatelja Michaela Baya predvodi listu kandidata za najgora holivudska dostignuća u protekloj godini, objavili su organizatori nagrade Zlatna malina koja će se 21. veljače dodijeliti 35. put.

OSCAR 2015: Objavljene su ovogodišnje nominacije!

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Annie je dirnula generacije! Imamo dobitnike kino ulaznica! Slika nije dostupna Ovo je definitivno najgori film svih vremena!

Četvrti nastavak Transformera nominiran je u nekoliko kategorija; uključujući najgori film, najgoreg redatelja i najgori scenarij. Taj spektakl prepun specijalnih efekata bio je peti najuspješniji film na američkim kino blagajnama u 2014. sa zaradom od 245 milijuna dolara, a u cijelom svijetu ostvario je više od milijarde dolara prihoda.

Među nominiranima za najgori film su i "Hercul", "Saving Christmas", akcijska komedija "Nindže kornjače" i triler "Left Behind" s Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi.

Cameron Diaz je kandidatkinja za najgoru žensku ulogu u filmovima "Osveta na visokim petama" i "Snimka seksa", kao i za najgoru pomoćnu žensku ulogu u filmu "Annie".

Adam Sandler, koji je 2012. godine postavio rekord po osvojenim Zlatnim malinama u filmu "Jack and Jill", i ove godine je kandidat za najgoru mušku ulogu u filmu "Obiteljski kaos".

Zlatnu malinu dodjeljuje posebna zaklada osnovana 1980. godine kao parodiju na nagradu Američke akademije za filmsku umjetnost Oscar. Nagrada je u obliku maline veličine golf loptice, a vrijedi manje od pet dolara. (Hina)
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook