Miss Amerike (FOTO: Getty)
Miss Amerike (FOTO: Getty)

49 bivših Miss Amerika diglo je svoj glas.


Vodeći ljudi udruge koja je organizirala natjecanje za Miss America podnijelo je ostavke u subotu nakon otkrića mailova u kojima su neke pobjednice omalovažavane i nazivane pogrdnim imenima.

Vezani članci Slika nije dostupna Kira Kazantsev - misica s neobičnim talentom! Slika nije dostupna Potpuno zbunjena Miss: Nije ni 'skužila' da su prozvali njezino ime!

Prema pisanju "Washington Posta", ostavke su podnijeli izvršni direktor Sam Haskell i predsjednik Josh Randle kao i predsjednica vijeća Lynn Weidner.

Portal "Huffington Posta" je u četvrtak objavio kako je Sam Haskell poslao nekoliko poruka o Mallory Hagan, pobjednici izbora 2013., u kojima joj se ruga jer je dobila na težini i kritizira njen seksualni život tvrdeći kako je "laka".

Izražavajući "duboku potresenost i tugu" zbog sadržaja tih poruka, 49 bivših Miss America, među kojima je i Miss 2017. Savvy Shields, poslalo je u petak pismo organizaciji tražeći hitan otkaz Samu Haskellu.

Također su tražile i odlazak Randlea, kojeg je "Huffington Post" optužio da je sudjelovao u razmjeni tih poruka s Haskellom, ali i predsjednice vijeća organizacije Lynn Weidner i administratorice Tammy Haddad, koje su "zatvorile oči".

Haskell se nakon ostavke oglasio priopćenjem u kojem se ispričava zbog "pogrešnih riječi" upotrijebljenih u mailovima, istovremeno nazivajući priču "Huffington Posta" "nepoštenom i obmanjujućom".

"Bilo su vam potrebna 24 sata da smislite taj bijedni izgovor prema kojem se radi o lažima", reagirala je na Haskellovu izjavu Mallory Hagan. (HINA)

Miss Amerike (FOTO: Getty)
Miss Amerike (FOTO: Getty)