Izjavom da je ropstvo izbor Kanye West razljutio je i Van Lathana s TMZ-ja , domaćina intervjua koji je reper davao.

Galerija


Američki rapper Kanye West, kojega je glazbeni svijet nedavno kritizirao pošto je javno podupro američkog predsjednika Donalda Trumpa, ponovno je skandalizirao javnost kazavši u intervjuu da je "ropstvo izbor".

Vezani članci Ivana Trump - 2 Slavna bogatašica opet ljubi 23 godine mlađeg Talijana koji ju je gadno izvrijeđao nakon brzog kraha braka Policija, ilustracija Strava u Podravini: Čak 28 godina držao ga kao roba, silio na težak rad i zlostavljao

"Kad čujete za ropstvo koje traje 400 godina. 400 godina? To mi zvuči kao izbor", rekao je među ostalim u intervjuu za portal TMZ.

Izjavom je razgnjevio sugovornika i domaćina, Van Lathana s TMZ-ja koji je kazao da je razočaran i zaprepašten njegovim komentarom.

Kanye West (Foto: Getty Images)
Kanye West (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

"Brojni među nama moraju se nositi s takvim prijetnjama cijelog života... Moramo se nositi s marginalizacijom koja je posljedica 400 godina ropstva za koje ti kažeš da je bio nečiji – izbor", reagirao je gnjevno Van Lathan.

Suočen s mnoštvom kritika, West se kasnije na Twitteru pokušao obraniti. "Naravno, znam da robovi nisu vlastitom voljom pristali na to da ih se okuje i ukrca u brodove za Ameriku. Htio sam reći da činjenica da smo toliko dugo ostali u toj poziciji iako smo bili u većini znači da smo bili mentalno porobljeni."

Milijuni afričkih crnaca dovezeni su u Sjedinjene Države kao robovi početkom 16. stoljeća. Ropstvo je konačno ukinuto tek krajem 19. stoljeća, a nakon toga su se bivši robovi na svakome koraku susretali s diskriminacijom.

Westa su i ranije kritizirali pošto je postao jedan od istaknutijih pristalica Donalda Trumpa, kojega su optužili za rasizam.

"Jednostavno volim Trumpa, on je moj tip čovjeka. Trump je jedan od omiljenih ljudi među reperima", kazao je.

(Hina)