Bivši dečko talijanskoj manekenki je uništio lice napavši je kiselinom. Molila je, kaže, Boga da joj ostavi vid.


Stravični slučaj potresao je početkom godine Italiju. Gessica Notaro, talijanska manekenka i voditeljica završila je tada u bolnici nakon što joj je bivši dečko bacio kiselinu u lice. Njeni bližnju strahovali su za njezin vid, ali i život. Bivši dečko je mladu ljepoticu dočekao ispred njenog doma, opekao je po licu, ali i nogama te bokovima. Njezina majka tada je bila potpuno shrvana.

Prošlo je par mjeseci, dugotrajni oporavak je počeo, a Gessica se barem donekle oporavila i prvi put pojavila u javnosti. Gostovala je u emisiji Maurizia Costanza kako bi podijelila svoju traumatičnu priču. U studiju se pojavila sa šalom preko lica, no potom ga je skinula i pokazala što joj se dogodilo. "želim da vidite što mi je učinio. To nije ljubav", rekla je Gessica. Dva mjeseca je provela u strogim uvjetima na bolničkom liječenju. Molila je Boga, kaže, da joj uzme ljepotu, ali ostavi vid.

Oporavila se tek sada dovoljno da joj se skine zaštitna maska s lica, no pričekat će još godinu dana kako bi se podvrgla plastičnoj operaciji kojom bi rekonstruirala unakaženo lice. Tijekom mjeseca troši oko 600 eura kako bi lijekovima, kapima za oči i losionima ublažila bol koju osjeća na svom licu.