Protiv Gerarda Depardieua iznijete su otpužbe za napad na 22-godišnju francusku glumicu i plesačicu.

Galerija


Francuski glumac Gerard Depardieu prema navodima sudskih izvora suočava se s ozbiljnim optužbama za seksualno napastovanje i vrijeđanje.

Vezani članci Roman Polanski Godinama ga prati glas da voli maloljetnice, no u prvom intervjuu od optužbi on sve poriče i krivi medije Harvey Weinstein i Georgina Chapman (Foto: AFP) Proći će nekažnjeno: Seksualni predator nagodio se sa svojim žrtvama za 44 milijuna dolara

Optužbe protiv 69-godišnjeg glumca podnijela je mlada 22-godišnja franucuska glumica i plesačica čiji identite zasad nije objavljen, prenosi Le Parisien.

Gerard Depardieu (Foto: Getty Images)
Gerard Depardieu (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

U ovom trenutku tužiteljstvo u Parizu je pokrenulo preliminarnu istragu, a glumčev odvjetnik Hervé Témime odbio je optužbe i za novinsku agenciju AFP izjavio kako je njegov klijent nevin.

Glavna tužiteljica tvrdi da su se sporni događaji odvijali u Gerardovu pariškom domu 7. i 13. kolovoza ove godine, kada ga je navodna žrtva posjetila radi neformalne glumačke probe.

Gerard Depardieu (Foto: Getty Images)
Gerard Depardieu (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

"Tužba je podignuta 27. kolovoza i sljedeći dan su me već novinari kontaktirali, što apsolutno osuđujem. Činjenica je da su protiv Gerarda Depardieua iznijete ozbiljne optužbe, no on apsolutno negira počinjenje bilo kakvog prekršaja. Pozivam sve na najveći oprez jer sam uvjeren da se slučaj neće naći na sudu", izjavio je odvjetnik.

Gerard Depardieu jedan je od naslavnijih francuskih glumaca i zvijezda filmova "Grof Monte Cristo" i "Zelena karta".