Kada su u pitanju naslovnice poznatih časopisa, na fotošopu se jednostavno ne štedi.

Galerija


Živimo u društvu u kojem baš svi uređuju fotografije na društvenim mrežama.

Vezani članci Eva Longoria Ova sapunica emitira se još od 1973., prikazano je 48 sezona, mnogim zvijezdama bila je odskočna daska u karijeri, a neki se baš toga srame Dakota Johnson i Chris Martin (Foto: Profimedia) Novu djevojku prihvatila je i slavna bivša supruga, no umjesto zaruka uslijedio je iznenadni prekid

Malo svjetla, malo filtera pa još malo boje... Tko kaže da to ne radi, laže, jer baš svi žele izgledati najbolje što mogu. No kada je u pitanju Hollywood, na fotošopu se jednostavno ne štedi.

Fotošop časopisi (Foto: Profimedia)
Fotošop časopisi (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia

Naravno da će neki časopis dodatno uljepšati naslovnicu, jer ljudi pate na lijepo, htjeli to priznati ili ne. Međutim, problem nastaje kada se nekim damama, ali i muškarcima, u toj igri izgled mijenja do neprepoznatljivosti, iako vjerojatno nikome nije jasno zašto se to radi.

Heroine današnjeg teksta nisu žrtve katastrofalnih grešaka u fotošopu, kada se netko jednostavno previše zaigra, ali su itekako uljepšane na naslovnicama koje su krasile.

Fotošop časopisi (Foto: Profimedia)
Fotošop časopisi (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia

Problem je isključivo u tome što se takvim naslovnicama ženama diljem svijeta šalje potpuno iskrivljena slika realnosti koja je potpuno drugačija od onoga što se plasira u javnost. I dok se razni pokreti i kampanje trude da žene prihvate i svoje "nedostatke" jednako kao i svoje prednosti, presavršene naslovnice često ih koče na tom putu samopoštovanja.

Fotošop časopisi (Foto: Profimedia)
Fotošop časopisi (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia

Srećom, uvijek postoji druga strana priče, odnosno fotografije koje pokazuju i onu manje glamuroznu stranu, u ovom slučaju naslovnica na kojima su njihove zvijezde snimljenje u ležernijim i realnijim izdanjima te se s njima tako mogu poistovjetiti i "obične smrtnice".

Uvjerite se sami.