Kakav potez!

Slavni glumac odriče se svog bogatstva od 710 milijuna dolara: ''Nije mi to najveće postignuće''

Chow Yun-fat (Foto: Profimedia) Chow Yun-fat (Foto: Profimedia) Profimedia 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Chow Yun-fat (Foto: Profimedia) Chow Yun-fat (Foto: Getty Images) Chow Yun-fat (Foto: Getty Images) Chow Yun-fat (Foto: Profimedia) Chow Yun-fat (Foto: Profimedia) Chow Yun-fat (Foto: Getty Images) Chow Yun-fat (Foto: Getty Images) +0 Chow Yun-fat (Foto: Getty Images) Galerija

Chow Yun-fat ima samo jedan san, a to je da bude sretan i običan čovjek.

Filmska legenda iz Hong Konga Chow Yun-fat iznenadio je javnost objavom kako se namjerava odreći svog cjelokupnog bogatstva, čija je vrijednost procijenjena na 543 milijuna britanskih funti! Sav novac planira uplatiti u dobrotvorne svrhe, izvještavaju kineski mediji.

Pogledaj i ovo showbuzz iznenađujuća odluka Prvi put nakon 52 godine u jednom dijelu svijeta neće biti prikazana dodjela Oscara, a nagađa se i zašto

63-godišnji glumac u svijetu se proslavio ulogom u filmu "Tigar i zmaj", koji je nagrađen Oscarom za najbolji strani film, poznat je po skromnom načinu života, trošeći za život tek 100 dolara mjesečno. Jedan od dokaza za to jest činjenica da ga obožavatelji često viđaju u vožnji javnim prijevozom i u kupnji na sniženjima.

Chow Yun-fat (Foto: Getty Images) Chow Yun-fat (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Zanimljivo je i da je ovaj rijetko prizemljeni glumac svjetske slave za telefoniranje koristio Nokiju prve generacije, model kakvi su se koristili prije 17 godina, sve dok ga nije tek prije dvije godine zamijenio pametnim telefonom jer mu je stari prestao raditi.

"Novac zapravo ne pripada meni, ja njime samo privremeno upravljam", izjavio je novinarima nakon što je otkrio svoje planove, tijekom promocije novog filma "Project Gutenberg".

Nagrađivani glumac spremno je pozirao i fotografirao se s obožavateljima, a društvo mu je pravila supruga Jasmine Tan.

Chow Yun-fat (Foto: Getty Images) Chow Yun-fat (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

"Moj je san biti sretan i običan čovjek. Najveće postignuće u životu nije bogatstvo, već mirnoća uma i jednostavan život", izjavio je Chow.

Chow Yun-fat (Foto: Getty Images) Chow Yun-fat (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Chow Yun-fat u filmskoj industriji radi više od 40 godina, a najveću zaradu donijele su mu uloge u već spomenutom filmu "Tigar i zmaj", kao i u "A Better Tomorrow", "The Killer", "Hard Boiled" i "Pirates od the Caribbean: At World's End".

Dobio je čak tri hongkonške nagrade za najboljeg glumca te dvije tajvanske nagrade Zlatni konj. The Los Angeles Times proglasio ga je "najkul" glumcem na svijetu.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene