Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Direktor javnog poduzeća Filmski centar Sarajevo, redatelj Adis Bakrač, najavio je tužbu protiv hrvatskog redatelja Veljka Bulajića.


Bakrač smatra kako je proslavljeni film Bitka na Neretvi dio bosansko-hercegovačke kinematografije, a ne hrvatske, kako Bulajić tvrdi.

Vezani članci Potraga za kulturnim blagom (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska više od četvrt stoljeća traga za svojom imovinom i kulturnom baštinom, otkrivamo kakvi su rezultati Slika nije dostupna Sud će odlučivati kome pripada kultni film 'Bitka na Neretvi'!

Inače, prije nekoliko dana Bulajić je u suradnji s Jadran filmom objavio kako najveći filmski ratni spektakl s ovih prostora i službeno pripada hrvatskoj kinematografiji te će se na međunarodnoj sceni prikazivati kao film hrvatskih autora.

>> Najbolji filmovi s Balkana svih vremena!

'Ne postoji nikakva druga odluka, osim izjave g. Bulajića. Možda je on to sam sa sobom dogovorio i odlučio. To ćemo vidjeti. Ustvari, to će sud vidjeti, ispitati i donijeti konačnu presudu po tom pitanju', poručio je Adis Bakrač.

Dok je Veljko Bulajić poručio: 'Ja sam angažirani autor od strane Jadran filma- hrvatske filmske kuće. I kao hrvatski filmski rad zajedno sa drugim suradnicima imam autorska prava i to da se taj film smatra autorskim hrvatskim djelom'

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook