Koja vam je bolja?

Od sviranja po zagrebačkim ulicama do priznanja svjetske zvijezde!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Susan Boyle ili Viktorija Novosel? Škotska kućanica ili zagrebačka studentica? Pogledajte žene koje su osvojile publiku i žiri.

Do prije šest godina nitko nije znao za Viktoriju Novosel. Mlada studentica tada je pljenila pažnju prolaznika sviranjem po zagrebačkim ulicama i tako zarađivala džeparac. Priliku za uspjeh odlučila je potražiti na drugoj sezoni Supertalenta i to je očito bila jako dobra odluka.

Pogledaj i ovo OŠ Novska, Fabijan Pavao Medvešek, Supertalent Kad i frajeri zaplaču Fabijanu su suze tekle niz lice, Ridjanu su trebale maramice, a emocije su preplavile i Bilmana: "Došli ste u zadnje pore naših tijela...''

Viktorija je pokazala najveći talent među čak 2 000 natjecatelja. Veličanstven glas i čaroban osmijeh kupili su srca brojnih gledatelja, a sviranje na ulici uskoro je zamijenila sviranjem u studiju. Svoj album prvijenac „Kroz šumu“ objavila je nedugo nakon pobjede, a obožavateljima je servirala autorske pjesme i obrade.

Nedugo nakon pobjede na Supertalentu, Viktorija Novosel dobila je još jedno veliko priznanje. Jedna od najpoznatijih svjetskih kantautorica, Suzanne Vega, kao posebnu gošću na svom koncertu u Zagrebu izabrala je upravo Viktoriju. Poseban glas i drugačiji glazbeni izričaj pružili su joj mogućnost da stane uz bok jednoj od najvećih glazbenih zvijezda.

Viktorija je pokupila simpatije žirija već na audicijama Supertalenta, no ista stvar ne može se reći za Susan Boyle. Kada je 2009. stala pred žiri i brojnu publiku, svi su je dočekali sa podsmijehom i uvredama. No kada je počela pjevati, cijela dvorana ostala je u šoku i bez riječi. Njena verzija pjesme „I dreamed a dream“ donjela joj je svjetsku slavu. Iako nije pobijedila u britanskom izdanju Supertalenta, danas rijetko tko nije čuo za Susan Boyle.

No slava i svakodnevni pritisak medija bili su previše za skromnu škotsku kućanicu, pa se nakon završetka showa povukla iz javnosti. Ipak, već 2009. objavljuje svoj prvi album, a nekoliko godina kasnije okušala se i u glumačkoj karijeri. Iako već neko vrijeme od Susan nema ni traga ni glasa, vjernim obožavateljima potvrdila je da novi album mogu očekivati već krajem ove godine.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene