Plesačica Nina Kripas koja je plesala za Princea, Kanye Westa, Ushera, grupu NKOTB, Sean Paula, Chriss Browna ali i Oskar show, Grammy show, Oprah Winfrey show, Super Bowl i MTV music awards osvaja srca brojnih mladih plesača u Zelenoj Laguni u Poreču!


Plesne skupine, maštoviti kostimi i brojna natjecanja okupirala su sjajne plesače. DanceStar festival je, osim tisuće plesača, privukao i brojne plesne zvijezde, predavače koji ovih dana na svojim zanimljivim radionicama marljivo prenose svoje bogato iskustvo i znanje. Jedna od njih, atraktivna je austrijska plesačica, pedagoginja i koreografkinja Nina Kripas čije su radionice posebno vesele. Nina je prošle godine po prvi puta sudjelovala na DanceStar festivalu a s radošću i zadovoljstvom vratila se I ove godine.

Otvorena Plesna olimpijada u Poreču - Plesačica Michaela Jacksona oduševljena

Vezani članci Irina Shayk Neodoljiva ljepotica okončala kratku vezu koja je izazivala dosta čuđenja? Zanimljiv je razlog prekida Prometna nesreća kod Poreča Stravične fotografije s ceste kod Poreča: Policija objavila detalje nesreće u kojoj je poginuo muškarac, a dvije su osobe ozlijeđene'Poreč mi se svidio na prvu. Jako je šarmantan, a posebno me oduševljavaju hrvatska vina koja sam imala priliku probati ovih dana. Posebno me veseli energija ovih mladih ljudi s kojima je uvijek zanimljivo raditi. Moja karijera u posljednje vrijeme kreće u smjeru predavanja, zanimljivih radionica i prve ljubavi koreografije. Plesala sam i plešem već jako dugo i voljela bi se okušati ozbiljnije i kao plesni pedagog', izjavila je plesačica i članica stručnog žirija Nina Kripas i dodaje: 'Raditi s djecom je poseban osjećaj. Morate samo znati kako im zadržati pažnju jer i učiniti im sat zanimljivim. Oni tada upijaju kao spužve i poseban je užitak raditi u takvom okruženju. Kada radite na festivalima poput ovog najljepši je osjećaj to što dođe toliko različitih ljudi, sa svih strana svijeta, a sve veže ista stvar – ljubav prema plesu koja se zaista osjeća ovdje u prekrasnoj Zelenoj Laguni.'

Nina Kripas poznata je svjetska plesačica porijeklom iz Austrije, koja pleše sve od baleta do hip –hopa. U svojoj karijeri zabilježila je nastupe u kazalištima, televiziji, filmovima te brojnim koncertima i turnejama. Nina je počela plesati balet sa osam godina u Bečkoj opernoj kući, a ubrzo je postala dijelom nacionalne kazališne bečke škole pod vodstvom Liz King. Nakon preseljenja u LA započela je rad u plesnoj indurstriji za televiziju, film te live nastupe.

'Preselila sam se u Los Angeles radi posla jer ipak je ovo glavno središte zabavne industrije u svijetu. Upoznala sam toliko zanimljivih ljudi, a kao plesačica imala sam priliku proputovati cijeli svijet. Turneja sa grupom Black Eyed Peas bila je jedinstveno iskustvo i sjećanja na te dane su posebni. Fergie i dečki iz benda potpuno su normale, pristupačne i opuštene osobe s kojima sam stalno u kontaktu. Viđamo se na zabavama, proslavama rođendana i čujemo telefonom, a Will.I.am mi je zaista dobar prijatelj. Kada provedete toliko vremena s nekim na putu, cijela ekipa, plesači, glazbenici, tehnika, svi postanemo mala obitelj', kaže plesačka zvijezda porijeklom iz Austrije i dodaje: 'Plesala sam za Princea, Kanye Westa koji je veliki profesionalac i potpuno predan svom poslu, Ushera, grupu NKOTB, Sean Paulom, Chriss Browna koji je na mene ostavio odličan dojam unatoč sviom negativnostima u medijima, a imala sam priliku nastupati na najvećim spektaklima na svijetu kao što je Super Bowl, Oskar show, Grammy show, Oprah Winfrey show i MTV music awards'.

DanceStar Festival već se šest godina održava u Hrvatskoj, a nakon prve godine u Rijeci, preselio se u Poreč. Organizator festivala je EOL Solutions, dok se veliko finale odvija pod kapom Međunarodne plesne udruge ESDU (European Dance Union), europske asocijacije, koja u Europi i svijetu kroz razne aktivnosti propagira ples, sport i kulturu. U sklopu Dancestar Festivala održat će se i veliko međunarodno finale u plesu DanceStar Finals - World Dance Masters 2014. Spektakularna završnica održat će se večeras, 30. svibnja 2014. u novoj gradskoj dvorani Žatika.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook