Život s tumorom

Zvijezda Supertalenta prošla životnu dramu: ''Trnuo sam, imao grčeve, uslijedio je šok''

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Ivan Papišta, koji je nastupio na Supertalentu, ima nevjerojatnu životnu priču.

Ivan Papišta na Supertalentu dobio je 4 DA. Kako i ne bi kada su njegov talent i njegova priča vrijedni filmskog scenarija.

Pogledaj i ovo Ivana Petrović ''hvala na povjerenju'' Ivana Petrović dobitnica je medijske nagrade Zlatni studio 2024: ''Posebno mi je drago da je to ove godine kad navršavam 20 godina rada na Novoj TV''

Ivan dolazi iz Zaboka i svira saksofon. Njegovo sviranje umirilo bi i najnervoznijeg. Slušajući ga, prođu vas trnci, a one emotivnije obuzmu i suze.

No glazba je samo dio onoga što je dirljivo iz njegova života. Naime, Ivan je prije dvadeset godina imao tumor na mozgu, a nakon što je mislio da ga je pobijedio, on se opet pojavio.

''Otišao sam u vojsku. Bilo je 1997. Tamo mi je počela trnuti noga. Bilo je sve teže i teže. Bilo je Martinje, a ja sam svirao s tamburašima. Sjećam se kao da je jučer bilo. Nakon te snimke stanje se pogoršalo i završio sam u vojnoj bolnici. Dijagnosticirali su mi tumor na mozgu. Doktori su odlučili da neću ići na kemoterapije, već da će ga samo odstraniti'', prepričava nam Ivan koji je izbjegao onkološke obrade. Ipak, nakon godinu i pol Ivanu su se počeli javljati isti simptomi.

''Nakon prve operacije brzo sam se oporavio. Nakon samo 4 mjeseca igrao sam s dečkima nogomet. Ali problem se opet pojavljuje nakon godinu i pol. Ostalo je mikrotijelo tog tumora. Tijelo mi je trnulo, imao sam jake grčeve. Tumor je ostao uz komunikativnu venu i narastao je još veći nego što je bio prvi put. Doktor mi je kazao kako mi može prerezati tu venu, ali tada žrtvuje pokret mojeg lijevog stopala. Tu kreće šok. Motorički mi je bila oduzeta cijela lijeva strana. I danas imam problem s lijevom stranom, ali vježbanjem i različitim terapijama maksimalno sam popravio svoje stanje'', govori nam Ivan koji je nakon druge operacije morao još deset godina odlaziti na kontrole. Nakon toga liječnici su mu rekli da vjeruju da je potpuno ozdravio.

''Sjećam se kada mi je doktor došao reći da imam tumor. Duboko sam udahnuo. Odlučio sam biti jak duhom. Prihvatio sam to. Natrag nisam mogao. Vjerovao sam da će biti bolje, iako činjenica da imaš tumor nije lijepa'', prisjeća se mladi glazbenik koji zadivljuje ljude svojim sviranjem.

''Dva mjeseca nakon operacije počeo sam svirati i tada moj život uistinu postaje pjesma. Sve je nekako lakše uz glazbu. Svirao sam na ulicama Zaprešića, Zagreba, Varaždina… Voljom i vjerom sve se može napraviti. Pozitivne misli jako su važne. U tim teškim trenucima ljudi se udalje. Imao sam svega nekoliko prijatelja i obitelj. Sanjao sam da ću ozdraviti i jednog dana imati svoju obitelj. Danas sam ponosni suprug i otac troje djece'', ispričao nam je Ivan koji nosi tešku, ali i sretnu životnu priču.

OVDJE pogledajte nastup dječaka koji je razgalio publiku i žiri Supertalenta.

Na službenoj stranici Supertalenta svakodnevno pratite sve novosti, pogledajte više fotografija i videosadržaja o svojim omiljenim kandidatima, a cijelu epizodu možete pogledati OVDJE.

Supertalent pratite i na Facebooku, Instagramu i YouTubeu.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene