Pitanje je sad

Superman ili Batman? Na koga se kladiti?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ako moramo zbrajati pobjede i poraze, pobjednik ove runde je Batman!

Sjećate li se kada su filmovi sa Supermanom i Batmanom bili nezaobilazan dio zimskih praznika? Kada se prisjećate filmova iz '90-ih, prvo što vam padne na pamet su filmovi s Batmanom i njegovim legendarnim neprijateljima koje su glumili holivudske legende poput Arnolda Schwarzeneggerom, Danny DeVita ili Jacka Nicholsona. Redatelji Tim Burton i Joel Schumacher učinili su čovjeka koji se krije iza simbola šišmiša jednim od nezaobilaznih tema skoro deset godina! Glumci su se izmjenjivali, od Michaela Keatona, Georgea Clooneyja i Val Kilmera, a Batman je osvojio titulu najpopularnijeg maskiranog lika.

Pogledaj i ovo showbuzz I sam priznao nesigurnost Kako li će kritičari tek sad likovati!

No, desetljeće prije svima omiljeni lik je bio Superman. Krajem 1970-ih počinje rasti popularnost ovog superjunaka – kada se u kultnoj ulozi našao Christopher Reeve, i ostao skoro deset godina! Četiri filma o Supermanu i jedan sa Supergirl su pokazali kako su 1980-te bile godine samo jednog superheroja.

Ako moramo zbrajati pobjede i poraze, pobjednik ove runde je Batman! Ipak je bezbroj puta morao spasiti Gotham, a i za svake maškare uvijek je bilo više klinaca maskiranih u Batmana nego Supermana.

No, 2000-ih mračna trilogija Christophera Nolana s Christianom Baleom kao ozbiljnim i mučenim Batmanom potukla je sve superherojske filmove do tada, da ne govorimo kako je Heath Ledger briljantno odglumio Jokera (čak bolje i od samog Nicholsona!), a Tom Hardy rasturio ulogu negativca Banea. Nažalost, jedini film o Supermanu, 'Superman Returns' izašao je 2006., ali budimo iskreni, nitko ga se ni ne sjeća.

Dosad su se uvijek izmjenjivali, ali ovo je desetljeće rivalstva! 'Man of Steel' je oduševio publiku i kritičare, a još nas mjesec dana dijeli od dugo iščekivanog blockbustera 'Batman v Superman: Dawn of Justice'. Produkciju ovog filma okružuje poprilična kontroverza koja je glasno odjeknula među filmskom industrijom, ali i fanovima Batmana, koji su poludjeli kada je objavljeno da je ta uloga pripala Benu Afflecku.

Radnja filma započinje odlaskom Batmana u Metropolis i borbom sa Supermanom, kojeg će ponovno utjeloviti britanski glumac Henry Cavill, dok druga prijetnja vreba čovječanstvo.

Premijera filma je zakazana za 25. ožujka, a tada ćemo ne samo saznati tko je jači – Batman ili Superman, već i valja li išta taj Affleck.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene