Pita Taufatofua opet je prošetao nauljen na zatvaranju Olimpijskih igara u Rio De Janeiru.


Olimpijske igre u Rio de Janeiru, na kojima je u proteklih 17 dana nastupilo više od 11,500 sportaša u 28 sportova, svečanom su zatvorene ceremonijom pred 50,000 gledatelja na stadionu Maracana.

I baš kao što je to bilo na otvaranju, nauljeni je olimpijac mamio uzdahe i na zatvaranju još jednih zatvaranju Olimpijskih igara. Sve već znate, riječ je 32-godišnjem mišićavom sportašu imena Pita Taufatofua.

Iako se u svojoj kategoriji nije proslavio, svojih pet minuta slave dobio je opet na zatvaranju igara. Pita je izgubio svoj prvi i jedini meč protiv Sajjada Mardanija iz Irana 16 – 1.

'Mislio sam da sam najbolji na svijetu, ali izgleda da nije tako. Izgubio sam svoj prvi meč i to prilično brzo', rekao je Pita za Business Insider.

Meč je trajao svega šest minuta, ali kako kaže, to je bilo najsretnijih 6 minuta u njegovom životu.

 

 

Podsjetimo na trenutak kada je svijet saznao za zgodnog sportaša. Naime, kada je na red došlo predstavljanje Kraljevine Tonga, oči su bile uperene samo u njega, a radi se o njezinom najtalentiranijem taekwondoašu. Svijet kao da je stao kada se se pred kamerama pojavio u tradicionalnom kostimu, nauljen i gol do pasa, a u mišićavim rukama ponosno je držao zastavu svoje zemlje.

Pita je visok 1,91 metar, rođen je u Australiji, no odrastao je u Tongi, otkud mu je otac. Danas živi u australskom gradu Brisbaneu, gdje trenira 6 sati na dan, a istovremeno radi i na stjecanju magisterija iz inženjerstva. Od 18. godine, Pita se aktivno bavi i manekenstvom, a brine se i za napuštenu djecu, koju često trenira te uči životnim vrijednostima.
 

 

Great day on the set of @todayshow with @adrianalima ! #brazil #tonga

A photo posted by Pita Taufatofua (@pita_tofua) on