Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Volite ples i nevjerojatne točke koje izvode talentirani pojedinci? Onda je ovo prava tema za vas!


Od provjerene ekipe specijalizirane za vrhunske plesne hitove kao što su 'Zaplešimo zajedno' i 'Step up' dolazi nova poslastica za sve ljubitelje ovoga žanra 'Osjeti ritam', film koji u središte priče ne stavlja ni nadmetanje ni natjecanje, nego ples kao umjetnost i, naravno, iskrenu ljubav.

Vezani članci Filmska šminka Majstori filmske šminke svjetske zvijezde dovode do neprepoznatljivosti, otkrili su nam tajne svog zanata Zvijezda Donalda Trumpa (Foto: AFP) Krampanje u Hollywoodu: Trumpovu zvijezdu (opet) oštetio muškarac prerušen u Hulka

'Gledajući godinama plesne filmove shvatio sam da je u svima priča ista; nadmetanje i natjecanja. Poželio sam snimiti drugačiji film. Priči sam pri­marno pristupio s ljudske strane, a ples stavio u drugi plan. Ovo je zapravo moderna priča o Romeu i Juliji', izjavio je scenarist i redatelj filma 'Osjeti ritam', Duane Adler.

Iako nije ni glazbenik ni plesač, Duane je odrastao uz MTV i privlačili su ga kratki video spotovi koji su svoju priču prenosili kroz ples. Njegovi filmovi njegov su način iskazivanja ljubavi prema istinski međunarodnom jeziku: u svakoj se kulturi pleše, svaka kultura stvara svoju glazbu.

Film 'Osjeti ritam' upoznat će nas s najpopularnijim klubovima njujorškog podzemlja gdje seksi mladi plesači zadivljuju svojim inovacijama i zaljublju­ju se dok svi prate njihovu koreografiju, ritam i pokret.


Glavni je lik Donny (Derek Hough), dinamičan tap plesač koji nastupa na Burbon Streetu  u New Orleansu. Ples je njegova strast i istinski je dobar u tome. No, zbog toga što je u prošlosti kršio zakon, ne smije se pojaviti na 30 metara blizu bilo kojeg kafića ili kluba, a njegov socijalni radnik ne vje­ruje da ulični ples može biti pravo zanimanje.

Ali Donny mora plesati. Kada dođe u posjet starijem bratu Nicku (Wesley Jonathan), vlasniku noćnog kluba Static u Brooklynu, prekršit će uvjetnu kaznu. Jer Static nije obični underground klub— to je mjesto plesnih spek­takala otvoreno najpopularnijim plesačima iz cijelog svijeta.

U New Yorku upoznat će i azijsku plesačicu Ayu (BoA), vođu peteročlane skupinu koja uvježbava koreografiju s kombinacijom hip hopa i Taiko bub­njanja.

Film 'Osjeti ritam' pogledajte u hr­vatska kinima od 24. listopada

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook