Najpopularniji lik hrvatske dječje književnosti ŠEGRT HLAPIĆ od danas se pojavio na kino platnima u svom filmskom obliku.


Popularno djelo Ivane Brlić Mažuranić danas su mnogi požurili pogledati. Na svečanoj premijeri 'Šegrta Hlapića' okupila se cijela ekipa sa snimanja, a sudeći prema prvom odazivu publiku, imamo još jedan filmski hit.

'Imao sam neki adrenalin, nisam bio ni umoran tijekom snimanja iako smo puno radili. fantasticno mi je bilo cjelokupno snimanje', priča glumac Mile Biljanović. A da bi film bio dobar, valjalo je naći i dobre glumce. Glavni likovi svojom su glumom stali uz rame starijim kolegama.

Vezani članci Slika nije dostupna Koliko je tvrd orah Rene Bitorajac? Slika nije dostupna Veliko srce obožavatelja Šegrta Hlapića: Sav prihod od ulaznica ide obitelji Biljanović

>>  Film utorkom: Još mjesec dana do filma godine!

'Bile su velike audicije u Osijeku, Zagrebu i Bjelovaru. Ja sam bila u Bjelovaru i glumila nešto zadano, pa ušli u drugi krug, pa treći... i tako je sve krenulo', priča glumica Ena Lulić.

I prije same premijere, Hlapića su dočekale dobre kritike. 'Imali smo već test projekcije u radu filma, s djecom, i one su bile sjajne', ističe redatelj filma Silvije Petranović. Straha za Hlapića nema - barem dok je djece koja nikada neće dopustiti da se zaborave najljepše priče.

SADRŽAJ FILMA:

Šegrt Hlapić kreće na put nakon što mu je okrutni majstor Mrkonja nanio nepravdu. Na tom putu upoznaje Gitu, prelijepu djevojčicu iz cirkusa, siroče poput njega. Oboje doživljavaju pustolovine i poteškoće tijekom putovanja. Nemaju gdje spavati, nemaju hrane niti prikladne odjeće, no ne boje se ničega. Hrabri su i sretni i spremni svakome pomoći. U noći punog mjeseca dogodi se nešto strašno i sve se promijeni...

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook