Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Portal Huffington Post objavio je popis pjesama koje su dostigle veću popularnost od svojih originala. Evo o kojima se radi.


Pjesma "Nothing Compares 2 U" u izvođenju Sinead O'Connor toliko je popularna da malo tko zna da je u originalu izvodi sastav "The Family".


Rock himnu "I Love Rock 'n' Roll" prepjevala je čak i Britney Spears, a najpoznatija je verzija koju izvodi Joan Jett. Original zapravo potpisuje bend "Erous".

Iako mnogi misle da pjesmu "Tainted Love" u originalu izvode "Soft Cell", u pitanju je obrada. Pjesmu koju je obradio i Marylin Manson prva je izvela Gloria Jeans.

Dečki koji na gitari uče svirati hit "Cocaine" Erica Claptona zapravo ne znaju da je njegov autor ustvari JJ Cale.

Iako je između ostalog poznat po njenom izvođenju, Jeff Buckley nije autor pjesme "Hallelujah". Za ovu kultnu baladu zaslude pripadaju Leonardu Kohenu.

Hit "I Fought The Law" originalno je izvodio bend "Krikets", ali je mnogo poznatija verzija koju izvodi The Clash.

Sastav "No Doubt" obradio je pjesmu "It's My Life" grupe "Talk Talk". Ovaj potez ispostavio se kao pun pogodak.

Već početnih nekoliko tonova pesme "The Man Who Sold The World" asociraju na "Nirvanu", ali pjesma zapravo pripada Davidu Bowieju.

Aretha Franklin je pjevala o ženama koje drže do sebe u hitu "Respect". No, ovu je pjesmu originalno izveo Otis Redding.

"Girls Just Wanna Have Fun" potpuno pristaje luckastoj Cindy Lauper, ali malo tko zna da je tvorac ove pjesme Robert Hazard.

Vezani članci PR Otkrijte zašto je TIDAL omiljeni servis ljubitelja glazbe i kvalitetnog zvuka Slika nije dostupna Je li moguće? Slavni Latino zavodnik proslavio 40. rođendan

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook