Pobjedom na tom prestižnom natjecanju modela osigurala je ugovor u vrijednosti 200.000 eura.


Lara Spajić napravila je jedan od najvećih uspjeha hrvatskih modela na svjetskom izboru World Top modelu Milanu i osvojila titulu World Top Model 2016.

Sedamnaestogodišnja Lara, inače pobjednica izbora World Top Model Croatia, među 40 finalistica iz cijeloga svijeta zapanjila je modni svijet i svojim jedinstvenim pristupom, izuzetnom samouvjerenošću i samopouzdanjem, znanjem i izgledom doslovno pomela svoju konkurenciju.

 

Pobjedom na tom prestižnom natjecanju modela osigurala je ugovor u vrijednosti 200.000 eura s jednom od najvećih svjetskih modnih agencija MAJOR Model Management iz Milana. Među članovima žirija bili su predstavnici nekoliko modnih agencija iz Europe i Amerike, priznati talijanski dizajneri i osobe iz modnog svijeta . Mjesto prve pratilje osvojila djevojka, model iz Perua (Arlete Rujel delSolar), dok je model iz Rumunjske osvojila titulu druge pratilje.

 

Ovim velikim uspjehom hrvatske predstavnice na svjetskom natjecanju, možemo biti zahvalni i UMAH (Udruženju manekena Hrvatske) i Sandri Šerbec, vlasnici licence za Hrvatsku koji su svojim izborom u Zagrebu napravili pozitivan pomak u hrvatskom modelingu i predstavljanju modela u inozemnom modnom svijetu. Svojim dugogodišnjim radom i uspješnom suradnjom s svim hrvatskim modnim agencijama, UMAH je ponovno pokazao da naši modeli zaista pripadaju u vrh svjetske mode.

 

Naravno da zasluge za ovako veliki uspjeh ima i Larina matična modna agencija Talia model i gđa. Tihana Harapin Zalepugin, čijim je zaslugama Lara i dobila potrebno znanje, samopouzdanje i samouvjerenost.
Ovom pobjedom na svjetskom izboru, mlada Lara otvorila si je vrata svjetskih modnih pista i sigurni smo da je ovo samo početak njezine daljnje vrlo uspješne karijere u svijetu modelinga.