Ludilo na Korzu

Više od 8 tisuća maski zavladalo Rijekom!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Idemo UŽIVO iz Rijeke! Uključite se u međunarodnu povorku!!

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo showbuzz Fašnik u tijeku Hoćete li ih prepoznati?

Dječja karnevalska povorka predvidjela je veselu budućnost Riječkog karnevala, a danas se parada nastavila s međunarodnom povorkom!

Međunarodna parada u Rijeci

Rijeka je danas živjela u duhu karnevala. Više od osam tisuća maski defiliralo je Korzom ukazujući na sve probleme koji su tištili građane tijekom protekle godine. Nezaobilazna tema bio je zdravstveni odgoj pa su među prvima Korzom prošla alegorijska kola s velikim likom ministra Jovanovića. Bio je tu i i ministar Linić sa svojim poreznicima ali i likovi iz mnogih sapunica. Trideseti po redu, jublarni riječki karneval okupio je osam tisuća maski iz Hrvatske ali i susjednih zemalja.

Međunarodni karakter osigurali su karnevalske grupe iz Crne Gore, Italije, Slovenije, Srbije, Makedonije i Mađarske, dvije «miješane» grupe – domaći karnevalisti s talijanskim gostima te dvije grupe studentskih organizacija koje su u svojim redovima imali najšarenije internacionalno društvo – Poljake, Fince, Španjolce, Latvijce, Grke, Rumunje… Simbolično, navedene tri prve grupe, s kojima je sve počelo, ove su godine bile posljednje u povorci, ispraćajući još jednu Međunarodnu karnevalsku povorku, ali kao tri točke na kraju rečenice koje već sada nagovješćuju sljedeći Riječki karneval.

Dječja karnevalska povorka u Rijeci

Jučer je sve prisutne oduševila Dječja karnevalska povorka. Više od 4.500 djece u 65 karnevalskih grupa ponosno je prodefiliralo Korzom, pokazavši kakve su likove izmislili, maske izradili i koreografije izvježbali sa svojim vrtićkim tetama i školskim učiteljicama u proteklih godinu dana.

U povorci je sudjelovalo i četiri grupe malih prekograničnih prijatelja iz Srbije i Slovenije te jedna karnevalska grupa s djecom veleposlanika.

>> Najzabavniji karneval na svijetu zavladao ulicama Brazila!

Prije početka malog-velikog finala Riječkog karnevala, Dječje karnevalske povorke, na Korzu su nastupili rasplesani mališani iz raznih plesnih škola u sklopu Karmelino partya, iza njih su okupljene zabavljale Prve riječke mažoretkinje te četiri dječja zbora – Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice, dok je predstavnike grupa dječjih grupa i njihove tete i učiteljice u Salonu Grada Rijeke primio gradonačelnik Vojko Obersnel zajedno s Kraljicom Riječkog karnevala Vedranom Dujmić i Meštrom Tonijem. Kad je rijeka mališana napokon preplavila Korzo, kao i kod «velike» povorke poštovao se protokol te su na čelu bili predstavnici plave krvi – uz Kraljicu Riječkog karnevala i Meštra Tonija, bili su i princ i princeza Toni Smokvina i Emma Zejnić.

Dječja karnevalska povorka odskakutala je Korzom, šarmirala veliki broj malih i velikih gledatelja koji su ju pratili duž cijele trase, zajedno plešući s maškaricama, a one su svoj karnevalski dan završile na zabavi u šatoru na Delti uz Valeta i Tomy D.J.-a, a glavnu riječku šetnicu ponovno će zauzeti Karmelino party, ovaj put sa starijim plesačima koji će tresti centar grada do kasno u noć.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene